Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 14

Gediminą Kontenį aplaidžiai prižiūrėjusiam probacijos pareigūnui siūloma skirti papeikimą

Savo sugyventinės mažametį sūnų mirtinai sumušus įtariamą Gediminą Kontenį prižiūrėjusiam probacijos pareigūnui siūloma skirti papeikimą, tačiau kokius pažeidimus jis padarė, Kalėjimų departamentas nenurodo.
Gediminas Kontenis
Gediminas Kontenis / Algimanto Barzdžiaus / rinkosaikste.lt nuotr.

„Kalėjimų departamentas siūlo papeikimą, o sprendimą priims į pareigas priimantis asmuo – Kauno apygardos probacijos tarnybos direktorius“, – BNS sakė Kalėjimų departamento atstovas Tomas Čepelevskis.

Jis sakė negalintis įvardyti, kokie pažeidimai nustatyti pareigūno veiksmuose, nes nuobauda probacijos pareigūnui dar nėra paskirta.

Tarnybinis patikrinimas dėl probacijos pareigūnų veiksmų, susijusių su G.Kontenio priežiūra, Kalėjimų departamente baigtas šį pirmadienį.

„Per tyrimą buvo nustatyta, kad probacijos pareigūno, vykdžiusio G. Kontenio priežiūrą, veikloje nustatyta aplaidumo apraiškų, todėl jam siūloma skirti nuobaudą“, – rašoma Kalėjimų departamento atsakyme.

G.Kontenis anksčiau buvo nuteistas už disponavimą narkotikais. 2015 metų kovą jis išėjo į laisvę ir netrukus vėl pateko į teisėsaugos akiratį – per vieną naktį suniokojo septynis automobilius, vėliau moteriai sulaužė nosį ir sugadino jos automobilį, rudenį išdaužė parduotuvės langą.

Už keturias nusikalstamas veikas – viešosios tvarkos pažeidimą ir nesunkų sveikatos sutrikdymą – jau anksčiau teistą asmenį Kėdainių rajono apylinkės teismas birželio 2 dieną nuteisė vienerių metų ir dešimties mėnesių laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant dvejiem metams. Lygtinai nuteisti asmenys yra prižiūrimi probacijos tarnybos specialistų.

Keturmetis berniukas Kėdainiuose, namuose, sumuštas sausio 25 dieną. Sausio 27 dieną jis nuo sužalojimų mirė Kauno klinikose. Įtarimai dėl nusikaltimo pareikšti berniuko motinai ir jos sugyventiniui G.Konteniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius