Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 20

Gediminas Kazlauskas įrodinėjo, kad Aplinkos ministerija dirba puikiai

Prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos dėl vangaus darbo sulaukiantis aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas trečiadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje aiškino, jog viskas nėra taip blogai, kaip piešiama.
Gediminas Kazlauskas
Gediminas Kazlauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ministrui jau kuris laikas buvo prikišama, kad daugiabučių namų renovavimo programa beveik nejuda į priekį. G.Kazlauskas antradienį teigė, kad iš tiesų yra priešingai. Anot ministro, renovuojamų daugiabučių sąrašas pasipildo kiekvieną savaitę.

„Mes pakoregavome Klimato kaitos programos bendrąją sąmatą, ir joje atsirado 100 mln. litų, skirtų papildomai paramai gyventojams, norintiems renovuoti būstą“, – sakė G.Kazlauskas. Tiesa, į šią paramą gyventojai galės pretenduoti tik pasibaigus būsto atnaujinimo darbams.

„Jeigu bus pasiekti tam tikri rezultatai, gyventojai galės susigrąžinti 15 proc. renovacijai panaudotos sumos“, – pabrėžė jis.

Šiuo metu pagal daugiabučių renovavimo programą „Jessica“ yra renovuojami 113 namai. Anot ministro, už tuos pinigus, kurie skirti šiai programai, iš viso galima atnaujinti apie 800 daugiabučių.

G.Kazlauskas taip pat tikino, kad kritika, jog Aplinkos ministerija stabdo Europos Sąjungos lėšų įsisavinimą, yra nepagrįsta. 2007-2013 metų finansiniu laikotarpiu Aplinkos ministerija kuruoja 4,3 mlrd. Lt. įsisavinimą. Anot ministro, dabar jau yra pasirašyta sutarčių už 4 mlrd. Lt. „Šiuo metu jau yra išmokėta 1,6 mlrd. Lt. Nedrįsčiau sakyti, kad ministreija yra atsiliekanti“, – pabrėžė jis.

Po langais – piketas

Prieš surengtą spaudos konferenciją po ministerijos langais piketavo keletas žmonių, nepatenkintų tuo, jog po Daugų ežerą leidžiama plaukioti motorinėmis valtimis bei motociklais.

Ministras susitiko su piketuotojais. G.Kazlauskas sakė puikiai žinantis piketuojančių žmonių bėdas.

„Kol kas Daugų ežere galima naudoti motorines priemones, tačiau yra parengtas planas, kuriuo siūloma apriboti jų naudojimą. Dabar vyksta svarstymo procesas, ir žmonės, stovintys gatvėje, yra šio proceso dalyviai“, – sakė ministras. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius