Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 21 /2011 11 23

Gedimino prospektą jau puošia kalėdinėmis dekoracijomis

Vilniuje Kalėdoms jau ruošiasi ne tik prekybos centrai. Pirmadienį pradėtos kabinti šventinės girliandos Gedimino prospekte. Jas įžiebti ketinama gruodžio 1 dieną.
Kalėdinės dekoracijos pirmiausia kabinamos centrinėje Vilniaus gatvėje.
Kalėdinės dekoracijos pirmiausia kabinamos centrinėje Vilniaus gatvėje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiais metais šventinės dekoracijos papuoš Gedimino ir Konstitucijos prospektus, Rotušės aikštę, Vokiečių, Pilies, Vrublevskio gatves. Pirmiausia dekoracijos kabinamos centrinėje miesto gatvėje – Gedimino prospekte. Tai daro šventinio Vilniaus miesto gatvių papuošimo konkurso Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų švenčių proga nugalėtoja UAB „Švenčių studija“.

Savivaldybė nugalėtoją išrinko pagal mažiausią pasiūlytą kainą – 78 345 Lt (su PVM – 94 797,45 Lt). Vidutinė vienos dekoracijos nuomos, montavimo ir demontavimo kaina siekia 188 Lt (su PVM – 227,5 Lt).

Vilniaus gatvės švies nuo gruodžio 1 dienos iki sausio 6-osios.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dekoracijos šiemet bus kitokios ir taupesnės.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dekoracijos šiemet bus kitokios ir taupesnės.

„Šiais metais Gedimino prospektas bus dekoruotas šiuolaikinėmis diodinėmis dekoracijomis, net 15 kartų ekonomiškesnėmis, nei ankstesniais metais. Tai padės miesto savivaldybei sutaupyti   keliasdešimt tūkstančių litų“, – sakė „Švenčių studijos“ vadovė Jolanta Tūraitė.

Anot J.Tūraitės, šventiniu sostinės papuošimu besirūpinančios jau ne pirmus metus, šiemetinės dekoracijos bus išties įspūdingos. „Tai bus krintančios šviesos imitacija. Tokios dekoracijos pirmą kartą buvo panaudotos Eliziejaus laukuose prieš keletą metų. Įnešime šiek tiek prancūziško šarmo į Gedimino prospektą“, – pasakojo J.Tūraitė.

Kol kas Vilniaus savivaldybė neatskleidžia, kokios bus šių metų Kalėdos sostinėje. Jau yra aišku tik tai, kad Katedros aikštėje tradiciškai stovės pagrindinė Lietuvos Kalėdų eglė, čia pat bus ir prakartėlė. Puošti ketinama ir Vilniaus televizijos bokštą. Taip pat ketinama surengti kalėdinę mugę, tačiau dar nėra galutinai nuspręsta, ar ji įsikurs Odminių skvere, ar Rotušės aikštėje.

Papildyta 13.33 val. Gedimino prospekto atkarpa ties Seimu baigta puošti trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius