Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 03

Gedimino prospekte startavo sveiko laisvalaikio iniciatyva

Sekmadienį Vilniaus Gedimino prospekte šiaurietiškojo ėjimo žygiu pradėta Sveiko laisvalaikio iniciatyva Iniciatyvos startui šis žygis pasirinktas neatsitiktinai – šiaurietiškajame ėjime naudojamas įrankis lazda puikiai simbolizuoja kelionę, naujų dalykų atradimą. Šiuo atveju - tai kelionė į naujas sveiko laisvalaikio galimybes.
Šiaurietiškasis ėjimas
Šiaurietiškasis ėjimas / Organizatorių nuotr.

Žygis pritraukė tiek jau propaguojančius šiaurietiškąjį ėjimą, tiek dar tik planuojančius juo užsiimti. Susirinkusieji turėjo galimybę patobulinti ėjimo techniką, išklausė instruktorių patarimus apie lazdų parinkimą. Prasidėjęs lietus neišgąsdino žygio dalyvių, kurie savo eisena sudomino daugelį Gedimino prospekte susirinkusių žmonių.

Organizatorių nuotr./Šiaurietiškasis ėjimas
Šiaurietiškasis ėjimas

„Lietuvoje vis daugiau žmonių vaikštančiųjų su lazdomis nebelaiko keistuoliais, o domisi šio sporto nauda, poveikiu sveikatai, bendrai fizinei ir emocinei būklei“, - sakė žygio organizatorius, šaurietiškojo ėjimo instruktorius, „Baltijos šiaurietiškojo ėjimo centro“ steigėjas Valdemar Chmielevski.

„Pastaruoju metu dažnai akcentuojama sveikos gyvensenos, ekologijos, naudingo laisvalaikio nauda, apstu įvairių patarimų, straipsnių. Tačiau didžioji dalis žmonių į tai atkreipia dėmesį tik susidūrę su sveikatos problemomis, kitiems tiesiog reikia rasti bendraminčių, su kuriais paprasčiau pradėti propaguoti šias vertybes“, - teigia vienas iš Sveiko laisvalaikio iniciatyvos autorių, „Agentūros ŪPAS“ vadovas Darius Lomsargis. Iniciatyvą inicijuoja „Agentūra ŪPAS“ ir „EKO banga“.

Iniciatyvos tikslas – šviesti visuomenę, skatinti gyventi ir leisti laisvalaikį sveikai, rinktis gamtą tausojančias pramogas, vartoti sveiką maistą, naudoti ekologiškas natūralias priemones, skleisti žinią apie tokių paslaugų naudą. Į iniciatyvą yra kviečiamos įsijungti ir verslo įmonės, paskatinant jas kurti sveiką mikroklimatą kolektyvuose, įtraukti darbuotojus į kūrybingą ir aktyvią veiklą.

Artimiausias Sveiko laisvalaikio iniciatyvos renginys vyks parodoje „Vasaros mugė 2010“ LITEXPO parodų rūmuose gegužės mėn. 21-23 dienomis. Čia po vienu stogu bus suburta daug partnerių, užsiimančių sveikomis, ekolologiškomis, aktyviomis bei kūrybinėmis paslaugomis ir pramogomis. Parodos metu bus organizuojamos paskaitos apie sveiką maistą ir prieskonius, vyks šiaurietiškojo ėjimo, savimasažo, jogos pamokos, dalyviai galės išbandyti orientacinius žygius LITEXPO teritorijoje, sudalyvauti mini žaidynėse bei lietuviškos pirties pristatymuose, sužinoti apie pažintinio ir kultūrinio turizmo galimybes Lietuvoje, veiks šviežių sulčių bei arbatos baras. Vaikams bus įrengta zona su kūrybinėmis ir aktyviomis užduotimis. Parodoje kviečiami dalyvauti ūkininkai, gaminantys sveiką, ekologišką produkciją – jiems parodoje numatyta atskira erdvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius