Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 05

Gedimino štabo batalione – naujų šauktinių priesaika

Penktadienį Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione, Vilniuje, vyks nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių priesaikos ceremonija. Ceremonijos metu 72 kariai prisieks tarnauti Lietuvai negailėdami jėgų ir net gyvybės ginti savo valstybę, jos laisvę ir nepriklausomybę.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Visų prisiekiančiųjų karių vardu garbė pagerbti bataliono kovinę vėliavą bus suteikta per trumpą tarnybos laiką jau pasižymėjusiam kaip aukštos motyvacijos, draugiškam ir atsakingam jaunesniajam eiliniui Mariui Aukštoliui. Karys jau dabar yra apsisprendęs tapti profesinės karo tarnybos kariu.

Meilė ir atsakomybė savo šaliai mane paskatino tapti Lietuvos kariuomenės kariu.

„Meilė ir atsakomybė savo šaliai mane paskatino tapti Lietuvos kariuomenės kariu. Todėl man yra didelė garbė būti patriotiškoje aplinkoje, kurioje kiekvieną dieną ugdomos tokios vertybės kaip pilietiškumas, ištikimybė, atsidavimas savo šaliai. Tai pagrindinis mūsų vienybės šaltinis“, – sako jis.

Šauktinis daug sportuoja, jau nuo pirmos klasės žaidžia futbolą, yra Vilniaus futbolo klubo „Viltis“ narys. Kartu su kitais komandos draugais jis yra neatlygintas kraujo donoras.

„Noriu būti geriausias ir kad mano komanda – tiek futbole, tiek kariuomenėje, taip pat visada siektų būti geriausia“, – taip savo gyvenimo šūkį įvardija M.Aukštolis.

Devynių mėnesių trukmės tarnybą nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai pradėjo balandžio 18 dieną ir tarnaus čia visus devynis mėnesius – iki 2018 metų sausio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius