-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 01

Gegužės 1-ąją – eitynės Kaune ir Vilniuje

Gegužės 1-osios vidurdienį Laisvės alėjoje ne tik prasidėjo Gatvės muzikos dienos renginiai, bet ir paminėta Tarptautinė darbo diena.
Mitingas ir riaušės prie Seimo sausio 16 d., dviprasmiškas plakatas
Mitingo plakatas / A.Opulskio ir K.Juškos nuotr.

12 val. Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ nariai surengė eiseną Laisvės alėja iki Kauno miesto savivaldybės, kur perskaitė iš anksto parengtą rezoliuciją.

Eisenos dalyviai judėjo užsidėję grandines ant rankų. Pasak jų, tai simbolizuoja įsigalintį Vyriausybės reketą ir diktatą.

„Didinami mokesčiai, augantys akcizai ir nesiskaitymas su dirbančiųjų teisėmis, šiandien Seimo valdančiajai daugumai, tapo norma. Mes pareiškiame, kad guminės kulkos ir ašarinės dujos pavartotos praeitais metais sausio mėnesį tiksliai atspindi vis labiau įsigalinčią vyriausybės prievartą prieš civilizuotų žmonių demonstracijas“, – rašoma „Sandraugos“ šeštadienį išplatintame pranešime.

Tarptautinė darbo diena šeštadienį minima ir Vilniuje. Kaip rašo BNS, sostinėje įvairių profesinių sąjungų ir kitų organizacijų atstovai eisenoje nuo Seimo iki Vyriausybės ir mitinge V.Kudirkos aikštėje tikisi sulaukti bent 2 tūkst. dalyvių.

Pasak vieno iš renginių Vilniuje organizatorių, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko Artūro Černiausko, Gegužės 1-osios eisena ir mitingas su trimitais bei šokėjomis: tik pirmas žingsnis kovojant su profsąjungų netenkinančiais darbo santykių liberalizavimo planais.

„Mes sakome, kad Gegužės 1-oji yra pirmas pagrūmojimas pirštu ir mes neatsisakome visų teisėtų protesto priemonių. Jei toliau valstybės problemos bus sprendžiamos dirbančiųjų sąskaita, naudojant jų kišenę, naudojant jų darbo laiką, darbo teises, mes imsimės visų teisėtų priemonių, kad to nebūtų padaryta“, – pristatydamas renginius per spaudos konferenciją sakė A.Černiauskas.

Jo teigimu, profesinės sąjungos nesutinka su Vyriausybės siūloma sumine darbo laiko apskaita arba darbuotojo atleidimu darbdavio valia.

Leidimą šeštadienio eisenai nuo Seimo iki Vyriausybės ir mitingui V.Kudirkos aikštėje Vilniaus savivaldybė yra išdavusi Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijai (LPSK) bei Socialistiniam liaudies frontui.

Tarptautinė darbo diena yra paskelbta valstybine švente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius