-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 05 17

Gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko: „Jeigu kandidatai į prezidentus neturi šeimos kūrimo patirties ir nuomonės, mes juos galime pakonsultuoti“

Šeštadienį prie prezidentūros išskleista milžiniška vaivorykštės spalvų vėliava, taip paminint Tarptautinę dieną prieš homofobiją ir transfobiją. Gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko teigė, kad vykstanti prezidento rinkimų kampanija parodė, jog LGBT bendruomenės teisių klausimas yra aktualus, tačiau ne visi kandidatai yra įsigilinę į jų problemas.
Akcijos akimirka
Akcijos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jo teigimu, galima tai suprasti – ne visi kandidatai turi šeimas. „Jei kai kuria kandidatai neturi šeimyninio gyvenimo patirties ir nuomonės, mes, kaip organizacija, galime pakonsultuoti ir padėti ją susidaryti“, – akcijos metu sakė V.Simonko. 

V.Simonko pabrėžė, kad reikia kalbėti ne tik apie svarbų partnerystės įstatymą, bet ir galimybę homoseksualioms poroms leisti įsivaikinti vaikus. „Mes siekiame tokių pačių teisių kaip heteroseksualai“, – sakė Gėjų lygos vadovas.

Ketvirtadienį vykusiuose debatuose abiejų kandidatų į prezidentus buvo paprašyta išsakyti savo asmeninę poziciją dėl homoseksualų partnerystės, prezidentė sakė: „Mano asmeninė... Aš tokios nenorėčiau net turėti. Manau, kad dabar valstybėje yra daug svarbesnių klausimų, pirmiausia išspręskime partnerystę tarp vyro ir moters“.

Pasak D.Grybauskaitės, tai jau būtų žingsnis į tam tikrą šeimos koncepcijos pokytį, jos modernizavimą: „O tie klausimai, kuriuos jūs uždavėte, reikalauja gilesnių diskusijų. Mūsų visuomenė dar tikrai prie to nepriėjo.“  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius