Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 10

Gėjų parade – ir tradicinės orientacijos žmonės

Neris šeštadienį neskyrė pergalę švenčiančių gėjų ir heteroseksualų, susirinkusių stebėti eitynių. Dauguma Lietuvos atstovų šiame parade buvo tradicinės lytinės orientacijos, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. Praėjusį trečiadienį teismui sustabdžius leidimą Vilniuje rengti eitynes „Už lygybę“, daugybė heteroseksualių žmonių užsiregistravo kaip parado dalyviai.
Rokas Žilinskas
Rokas Žilinskas persigalvojo ir nusprendė dalyvauti gėjų eitynėse. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Penktadienį vietų eitynėse nebeliko, nes su policija buvo sutarta, kad dalyvių bus daugiau kaip 350.

Tuo tarpu nemažai mūsų šalies homoseksualų vis dėlto neišdrįso įsilieti į parado kolonas ir pirmąjį Lietuvoje gėjų surengtą paradą stebėjo iš kitos Neries pusės.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, eitynėse dalyvavęs homoseksualus aktorius iš Brazilijos 41 metų Darius Sužiedėlis po renginio tokių sutiko nemažai. Vieni jų aiškino dar nepasirengę viešai žygiuoti, kiti bijojo dėl savo saugumo, treti teisinosi neprasibrovę pro policininkų užkardas.

Eitynių organizatorių skaičiavimais, tarp parado dalyvių galėjo būti apie pusšimtį homoseksualių asmenų iš Lietuvos.

Tarptautinius santykius studijuojantis 27 metų Valdas Samkus iš anksto pranešė tėvams savo ketinimus palaikyti gėjus. Mažame miestelyje gyvenantys tėvai reagavo skausmingai. „Neišskiriu gėjų kaip kitokios visuomenės grupės. Atėjau pareikšti savo nuomonės, kad tai ne liga“, – aiškino gėjų vaivorykštės vėliavą nešęs heteroseksualus Valdas.

Reklamos srityje dirbančios 23 metų Simonos Vėlyvytės nuomone, žmonės nelinkę diskutuoti apie seksualines mažumas.

38 metų filosofas Algis Davidonis nešėsi plakatą, skelbiantį, jog yra krikščionis, heteroseksualus šeimos tėvas ir remia žmogaus teises. Jis aiškino taip norėjęs palaikyti gėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius