Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2015 06 23

Gėlių negana – Živilė Pinskuvienė nori tikrų merės regalijų, kurioms susimesti turi verslininkai

Naujai išrinkta Širvintų rajono merė „darbietė“ Živilė Pinskuvienė prisiekė tik šį pirmadienį. Tačiau šventės savivaldybėje ir puokštės įvairiausių gėlių jai, atrodo, per maža. Merė nori tikrų regalijų ir tikros inauguracijos. Dėl to dar praėjusią savaitę rajono verslininkams buvo išsiuntinėtas prašymas susimesti merės regalijoms.
Živilė Pinskuvienė
Živilė Pinskuvienė / Širvintų savivaldybės nuotr.

„Siekdami išlaikyti istorinį tęstinumą turinčios savivaldybės tradicijas, prisiminti garbingą Lietuvos pirmosios sostinės – Kernavės – didybę ir Širvintų krašto istorinę praeitį, pirmą kartą Širvintų karšto istorijoje norėtume įteikti Širvintų rajono savivaldybės regaliją naujai išrinktam merui. Todėl Širvintų rajono savivaldybės mero regalija yra istorinės atminties tęsinys.

Maloniai prašytume prisidėti piniginėmis lėšomis prie šio svarbaus Širvintų kraštui istorinio palikimo – Širvintų rajono savivaldybės mero regalijos įsigijimo“, – laiške Širvintų rajono verslininkams rašo laikinai Širvintų savivaldybės administracijos direktorės pareigas einanti Ingrida Baltušytė- Četrauskienė.

„Maloniai prašytume prisidėti piniginėmis lėšomis prie šio svarbaus Širvintų kraštui istorinio palikimo – Širvintų rajono savivaldybės mero regalijos įsigijimo“, – vietos verslininkams rašo laikinoji  Širvintų savivaldybės administracijos direktorė.

Taip pat verslininkams nurodoma, į kokią sąskaitą pervesti pinigus. Tik kiek pinigų reikia, laikinoji savivaldybės administracijos direktorė nenurodo. Su ja susisiekti 15min.lt nepavyko.

Kiek galėtų kainuoti sidabrinė grandinė, nenutuokianti sako ir pati Širvintų merė Ž.Pinskuvienė.

Ji pripažino, kad laiškai vietos verslininkams buvo išsiųsti su jos žinia, tačiau tikino, kad kol kas anksti kalbėti, ar regalijos apskritai bus įsigytos.

„Žinau, kad ji kreipėsi į verslininkus su prašymu, kad nori daryti, kad Širvintose būtų regalijos. Nežinau, kaip tas prašymas skamba. Nežinau daugiau nieko absoliučiai, nes dar neaišku, ar bus jos, ar ne. Vakar tik tarybos sprendimas priimtas, dar tas regalijas turėtų patvirtinti speciali komisija. Manau, kad gali būti, gali ir nebūti. Tik idėja tokia buvo, kad Širvintų rajonas, turintis Kernavę, turėtų tokį dalyką, o kaip išeis, neaišku“, – kalbėjo Ž.Pinskuvienė.

Paklausta, ar norėtų, kad regalijos jai būtų įteiktos inauguracijos ceremonijoje Kernavėje, Ž.Pinskuvienė sakė, kad apie tai kalbėti anksti.

„Nėra dar jokių darbo grupių dėl šitų dalykų. Prieš tai reikia dar kelis žingsnius padaryti“, – sakė ji.

Regalijos teikiamos toli gražu ne visiems Lietuvos merams. Įprasta, kad sidabrine grandine apdovanojami tie merai, kurių valdomi miestai nuo seno turėjo Magdeburgo teises,  kuriuose yra rotušės ir nuo seno susiformavusios merų inauguracijos tradicijos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius