-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 10

Generalinė prokuratūra atlieka tyrimą dėl buvusio Šiaulių prokuratūros vadovo A.Povilaičio

Generalinė prokuratūra atlieka tarnybinį tyrimą dėl buvusio Šiaulių apygardos prokuratūros vadovo Aivaro Povilaičio veiklos.
Aivaras Povilaitis, Šiaulių apygardos prokuratūros vadovas
Aivaras Povilaitis, buvęs Šiaulių apygardos prokuratūros vadovas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Taip, tarnybinis tyrimas vyksta“, – BNS patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Ji teigė, kad aiškinamasi dėl galimo tarnybino nusižengimo, bet detaliau jo turinys neatskleidžiamas. Sudaryta tyrimo komisija, jai vadovauja Generalinės prokuratūros prokuroras.

Baigęs prokuratūros vadovo kadenciją, A.Povilaitis pradėjo dirbti Šiaulių apygardos Viešojo intereso gynimo skyriuje eiliniu prokuroru. Šiuo metu jis atostogauja, atostogos truks iki sauso vidurio.

Kaip skelbė portalas alfa.lt, bylą dėl Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovo galimos korupcijos nutraukęs Šiaulių apygardos prokuratūros skyriaus prokuroras Andrejus Mirnyj nusprendė kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), ar ligoninės vadovas nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

Jis pasakojo, kad po šio sprendimo buvo iškviestas pas Šiaulių apygardos vyriausiąjį prokurorą A.Povilaitį, nors turėjo skubėti į teismą. Be prokuratūros vyriausiojo prokuroro, kabinete taip pat buvo jo (A.Mirnyj) tiesioginis vadovas – skyriaus vyriausiasis prokuroras – ir pats ligoninės direktorius Petras Simavičius.

Anot portalo, prokuroras A.Mirnyj vėliau Prokurorų etikos komisijai pasakojo, kad apygardos vyriausiasis prokuroras A.Povilaitis klausė, kieno iniciatyva kreiptasi į etikos sargus, taip pat demonstravo draugiškus santykius su ligoninės direktoriumi ir prie P.Simavičiaus priekaištavo, kad prokuroras labai savarankiškas, nederina veiksmų su vadovais, ir gyvenimas parodys, ar tai gerai. Bylą tyręs prokuroras A.Mirnyj tokį pokalbį įvertino kaip kišimąsi į jo darbą, siekiant paklusnumo ir galimų neteisėtų nurodymų vykdymo, tačiau Prokurorų etikos komisija konstatavo, jog A.Mirnyj tiesiog pernelyg emocingai sureagavo.

Nuo lapkričio vidurio Šiaulių apygardos prokuratūros vyriausiuoju prokuroru paskirtas Kastytis Šikšnys.

A.Povilaičio kadencija baigėsi dar gegužę. Naujo vadovo paskyrimas užtruko laukiant naujo generalinio prokuroro paskyrimo.

Specialiųjų tyrimų tarnyba yra skelbusi, kad Respublikinėje Šiaulių ligoninėje atskleista sisteminė korupcija. Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų. Kaip įtariama, vykdant viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė daugiau kaip keli šimtus tūkstančių eurų, siekta, kad juos laimėtų iš anksto pasirinktos įmonės, o už tai iš šių įmonių vadovų reikalauta ir priimta kyšių.                                

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius