Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 11

Generalinė prokuratūra D.Dabašinsko atšaukimo iš pareigų nesieja su atliekamu ikiteisminiu tyrimu, URM nekomentuoja (papildyta 17.05 val.)

Trečiadienį visuomenės informavimo priemonėse pasirodžiusios informacijos dėl užsienio reikalų ministro įsakymo atšaukti Dainių Dabašinską iš Ukrainos ambasados ministro patarėjo pareigų ir Valstybės saugumo departamento generalinio direktoriaus sprendimo išbraukti jį iš tarnybos rezervo sąrašų, Generalinė prokuratūra nesieja su atliekamu ikiteisminiu tyrimu dėl piktnaudžiavimo, kurio metu tiriamos ir aplinkybės susijusios su galimu CŽV kalėjimo buvimu Lietuvoje.
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Užsienio reikalų ministro įsakymas atšaukti D. Dabašinską iš patarėjo pareigų ir Valstybės saugumo departamento generalinio direktoriaus sprendimas išbraukti jį iš rezervo sąrašų, priimti ne prokuratūros iniciatyva ir be šių klausimų derinimo, teigiama pranešime spaudai.

Generalinė prokuratūra pažymi, kad jokie ikiteisminio tyrimo duomenys, kurių pagrindu būtų galima priimti sprendimus dėl D. Dabašinsko atšaukimo iš pareigų ar dėl jo išbraukimo iš Valstybės saugumo departamento tarnybos rezervo sąrašų, nebuvo pateikti nei Užsienio reikalų ministerijai, nei Valstybės saugumo departamentui. Generalinė prokuratūra taip pat nėra gavusi ir jokių prašymų pateikti ikiteisminio tyrimo metu surinktą informaciją apie D. Dabašinską ar kitus asmenis.

Šiuo metu ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas, proceso sprendimai nepriimti. 

Papildyta 17.05 val. Užsienio reikalų (UR) viceminstras Evaldas Ignatavičius trečiadienį plačiau nekomentavo situacijos: „Baigėsi jo terminuota sutartis, ministras pasirašė sprendimą dėl jo atšaukimo“.

Paklaustas, ar šis žingsnis gali būti susijęs su prokurorų atliekamu tyrimu dėl ČŽV kalėjimu Lietuvoje, viceministras teatsakė, jog šį klausimą reikėtų užduoti UR ministrui Audroniui Ažubaliui.

Paskutinė D.Dabašinsko darbo diena Ukrainoje – rugsėjo 17-oji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius