Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 22

Generalinė prokuratūra: prokurorai neatlieka jokių ikiteisminių tyrimų dėl galimo politikų neteisėto praturtėjimo

Generalinė prokuratūra neatlieka jokio ikiteisminio tyrimo politikų atžvilgiu dėl galimo jų neteisėto praturtėjimo, BNS pranešė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Vilma Žemaitytė.
Tuščia Seimo salė
Tuščia Seimo salė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Jokių tyrimų politikų atžvilgiu dėl neteisėto praturtėjimo prokuratūra neatlieka, jokiems politikams dėl to įtarimų nėra pareiškusi“, – BNS penktadienį sakė V.Žemaitytė.

Anot prokuratūros atstovų, šiuo metu patikrinimus dėl galimo neteisėto praturtėjimo atlieka Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Valstybinė mokesčių inspekcija šią savaitę teigė kol kas nesvarsčiusi galimybės ir būdų, kaip informacija apie galimai neteisėtai praturtėjusius politikus, tarp jų – ir parlamentarus, galėtų būti pateikta Seimui.

Pasak VMI atstovo Dariaus Butos, VMI šiuo metu negali viešai teikti informacijos apie tiriamus asmenis, nes „Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos Mokesčių inspekcijai pateiktas nurodymas draudžia atskleisti informaciją, ar konkretus asmuo yra tiriamas“.

„Šiuo metu teisme aiškinamės, ar šis nurodymas galioja tik dėl vykstančių kontrolės procedūrų, ar apima ir jau baigtus patikrinimus. Nuo platesnių komentarų dėl to susilaikome“, – rašoma VMI atstovo atsakyme.

Tuo metu Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos vadovas Algirdas Kunčinas BNS šią savaitę aiškino, jog konkrečiai dėl politikų atžvilgiu atliekamų patikrinimų Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija jokių draudimų ar nurodymų neteikti informacijos VMI nėra pateikusi.

A.Kunčinas svarstė, jog duomenys galimai negali būti pateikti dėl prokuratūros atliekamo ikiteisminio tyrimo, tačiau prokuratūra paneigė atliekanti tyrimus politikų atžvilgiu.

Ketvirtadienį pateikti informaciją apie tiriamus Seimo narius VMI paprašė Seimo vadovė Irena Degutienė, taip pat Seimo etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Trečiadienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite VMI vadovas Modestas Kaseliauskas sakė, jog tarp 160 asmenų, kurie įtariami neteisėtai praturtėję, yra ir politikų. Jis neįvardijo tikslaus politikų skaičiaus, kurie yra VMI akiratyje, tačiau teigė, jog tai yra ir Seime, ir savivaldos institucijose dirbantys politikai.

Premjeras Andrius Kubilius savo ruožtu pareiškė, kad Seimas turi būti detaliau informuotas apie tyrimus dėl neteisėtu praturtėjimu įtariamų politikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius