Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 07 09

Generalinėje prokuratūroje – tarnybinis patikrinimas dėl pažeistų procedūrų statant pastatą

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas ketvirtadienį sudarė komisiją, kuriai pavesta atlikti tarnybinį patikrinimą dėl galimų pažeidimų statant prokuratūros pastatą Vilniuje.
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Prokuratūra

Tarnybinis patikrinimas pradėtas, gavus Valstybės kontrolės informacijos apie padarytus pažeidimus vykdant investicijų projektą „Administracinio prokuratūrų pastato Rinktinės g. 5A, Vilniuje, statyba“, pranešė Generalinė prokuratūra.

Valstybės kontrolieriams užkliuvo užsakovo rezervo lėšų panaudojimas. Anot kontrolierių, prokuratūra papildomai mokėjo už techninio projekto koregavimą, interjero ir baldų išdėstymo projektą bei pirko baldų ir kitų daiktų, netaikydama nė vienos Viešųjų pirkimo įstatyme numatytos procedūros. Tam išleista šimtai tūkstančių litų.

Tarnybinio patikrinimo komisijos pirmininku paskirtas generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis. Komisijai pavesta nustatyti, kaip ir kodėl buvo padaryti pažeidimai, kas už juos atsakingas, kokia tarnybinė ar drausminė atsakomybė turėtų būti taikoma nusižengusiems asmenims.

)Signalas iš Valstybės kontrolės buvo gautas, dėl to pakartotinai buvo tikrinta visa investicijų projekto eiga. Šiandien galiu pasakyti, kad nustatėme, jog kelios procedūros buvo atliktos ne visai tiksliai pagal įstatymo raidę. Žala valstybei nepadaryta, numatyta investicinio projekto suma neviršyta“, – pranešime cituojamas generalinis prokuroras.

Anot jo, Generalinė prokuratūra negali palikti abejonių, todėl ir pradedamas tarnybinis patikrinimas.  Generalinė ir Vilniaus apygardos prokuratūros į naują pastatą sostinėje įsikėlė praėjusių metų lapkritį.

Originalaus dizaino pastatas Rinktinės gatvėje iškilo mažiau nei per dvejus metus.  Naujas juodo granito plokštėmis dengtas kubo formos pastatas yra 12-os aukštų, iš kurių 3 – požeminiai, skirti automobilių stovėjimo aikštelei ir techninėms patalpoms. Iš viso pastate įrengti 292 kabinetai, pasitarimų, konferencijų ir mokymo salės. Pirmuose trijuose aukštuose įsikurs Vilniaus apygardos prokuratūra, likusiuose – Generalinė prokuratūra.

Naujo pastato statybos buvo pradėtos 2006 metų spalį, statybos darbų vertė – 88,1 mln. litų (su baldais ir įrengimais – 89,4 mln. litų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius