Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2012 04 02 /11:09

Generalinio prokuroro prašoma kreiptis į Seimą dėl Vinco Babiliaus neliečiamybės panaikinimo

Kelių policija prašo generalinio prokuroro Dariaus Valio kreiptis į Seimą sutikimo panaikinti avariją sukėlusio ir iš eismo įvykio pasišalinusio Seimo liberalcentristų frakcijos nario Vinco Babiliaus neliečiamybę.
Vincas Babilius
Vincas Babilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Vincas Babilius

„Pirmadienį prokuratūra gavo Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininko Vytauto Černevičiaus raštą, kuriuo generalinio prokuroro prašoma kreiptis į Seimą dėl V.Babiliaus neliečiamybės panaikinimo“, – BNS pirmadienį sakė Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vadovė Rūta Dirsienė.

Prieš kelias savaites avariją sostinėje sukėlusiam ir iš įvykio vietos pasišalinusiam Seimo nariui V.Babiliui buvo surašyti trys administracinės teisės pažeidimų protokolai, o medžiaga perduota teismui. Už vieną iš pažeidimų – pasitraukimą iš įvykio vietos – įstatymas numato ir areštą. Esant tokiai sankcijai, pagal įstatymus būtina gauti Seimo sutikimą suvaržyti parlamentaro laisvę.

Pasitraukimas iš eismo įvykio, su kuriuo vairuotojas yra susijęs, vietos pažeidžiant Kelių eismo taisykles užtraukia vairuotojams 3-4 tūkst. litų baudą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinį areštą nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

Seimas prieš kelerius metus jau yra gavęs generalinio prokuroro prašymą panaikinti V.Babiliaus teisinę neliečiamybę dėl greičio viršijimo, ir tąkart prašymą 2010 metų rugsėjį tenkino. Neliečiamybė parlamentarui buvo panaikinta dėl to, kad magistrale Vilnius – Klaipėda jis 65 kilometrais per valandą viršijo leistiną greitį, o už tokį pažeidimą gali būti skirtas administracinis areštas.

Teismas tuomet V.Babiliui už greičio viršijimą skyrė maksimalią – 1,5 tūkst. litų – baudą ir trims mėnesiams atėmė teisę vairuoti.

V. Babilius anksčiau pripažino kovo 19-osios vakarą vairavęs automobilį, kuris pateko į avariją Vilniuje, tačiau neigė, kad prie vairo sėdo neblaivus.

Jaunuolis, kurio automobilis buvo apgadintas per avariją, pareiškė, kad eismo įvykį sukėlęs parlamentaras jam atrodė neblaivus ir siūlė 25 tūkst. litų, kad nebūtų kviečiama policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius