-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 04

Generalinis prokuroras antrą kartą dėl Viktoro Uspaskicho imuniteto nesikreips

Generalinis prokuroras Darius Valys teigia antrą kartą nesikreipsiąs į Seimą dėl Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho imuniteto panaikinimo, jeigu Seimas daugiau nesvarstys šio klausimo.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Aurimo Šrubėno nuotr.

„Be abejo, ne, jau kreipiausi vieną kartą“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė pareigūnas.

Anot jo, jeigu parlamentaro imunitetas nebus panaikintas, jo baudžiamasis procesas toliau bus negalimas, ikiteisminis tyrimas bus nutrauktas.

Prieš porą savaičių Seimas nepritarė siūlymui sudaryti laikinąją tyrimo komisiją, kuri turėjo nagrinėti generalinio prokuroro kreipimąsi dėl „darbiečio“ imuniteto. Tuomet komisijos sudarymui priešinosi „darbiečiai“ ir opozicija, kuriai neįtiko „tvarkiečio“ Petro Gražulio kandidatūra į komisijos pirmininko postą. Seimo opozicija siūlė sudaryti kitą komisiją, svarstysiančią V.Uspaskicho neliečiamybės panaikinimo klausimą.

Tačiau Seimo Etikos ir procedūrų komisija šią savaitę nusprendė, kad šis balsavimas galutinis, nauja komisija neturi būti sudaroma.

Darbo partijos įkūrėją V.Uspaskichą prokurorai baudžiamojon atsakomybėn nori patraukti dėl nepagarbos teismui. Jis teisėjus yra viešai išvadinęs nusikaltėliais.

Pagal Lietuvos Konstituciją, Seimo narys negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas ir kitaip suvaržyta jo laisvė be Seimo sutikimo.

Tam, kad būtų panaikinta parlamentaro teisinė neliečiamybė, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip pusė, tai yra ne mažiau kaip 71 Seimo narys iš 141.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius