-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 03

Generalinis prokuroras: grėsmė D.Kedžio dukrai neišnyko

Generalinis prokuroras Darius Valys teigia, kad grėsmė Drąsiaus Kedžio dukrai yra neišnykusi. Todėl nuspręsta neskųsti Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimo, kuriuo apsaugos panaikinimas pripažintas neteisėtu. Dėl apsaugos sąlygų dar bus tariamasi su artimaisiais.
Drąsius Kedys
Drąsius Kedys / Modesto Patašiaus/Lietuvos rytas nuotr.

„Šiuo metu neturiu pagrindo abejoti administracinio teismo argumentais, kurie išdėstyti nutartyje dėl saugos būtinumo“, – antradienį prezidentūroje žurnalistams sakė D.Valys.

Paklaustas, kokie argumentai jį įtikino, kad D.Kedžio dukrą reikia saugoti, prokuroras teigė, jog grėsmė jai nėra išnykusi. „Nėra duomenų, pagrindžiančių išnykusią grėsmę šiuo metu“, – sakė generalinis prokuroras.

Nėra duomenų, pagrindžiančių išnykusią grėsmę šiuo metu, – sakė generalinis prokuroras.Anot jo, kol kas nenuspręsta, kokios bus mergaitės apsaugos sąlygos – ar pareigūnai bus įleisti į pastatą, ar jiems teks dirbti lauke. „Manau, šiuo klausimu dar galimas ginčas, kuris turėtų būti sprendžiamas generalinio komisaro. Jei šio sprendimas netenkintų globėjų, tada gali būti kreipiamasi į Vilniaus administracinį teismą dėl sutarties vykdymo sąlygų“, – sakė D.Valys.

Primename, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas liepos pabaigoje paskelbė, jog buvęs laikinasis generalinis prokuroras ir policijos generalinis komisaras nepagrįstai panaikino D.Kedžio dukros apsaugą.

Mergaitė buvo saugoma nuo praėjusių metų spalio, kai Kaune buvo nušauti teisėjas Jonas Furmanavičius ir jos teta Violeta Naruševičienė.

D.Kedys J.Furmanavičių, Andrių Ūsą ir nenustatytą asmenį Aidą kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukrą. Mergaitės motiną Laimutę Stankūnaitę ir tetą V.Naruševičienę kaunietis kaltino sąvadavimu.

Šių metų balandį netoli Kauno marių D.Kedys rastas negyvas. Tuomet ir panaikinta mergaitės apsauga, esą išnyko pagal įstatymą numatyti pagrindai, be to, saugoti nebuvo įmanoma, nes mergaitės globėja Neringa Venckienė policijos pareigūnų neįsileido į namus.

Birželio viduryje negyvas rastas ir vienintelis pedofilijos bylos įtariamasis A.Ūsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius