-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 07

Generalinis prokuroras: „Lietuvai nereikia tiek daug mažų prokuratūrų“

Lietuvai turėti 51 prokuratūrą yra per daug, todėl, anot generalinio prokuroro Dariaus Valio, būtina vykdyti reformą ir prokuratūras stambinti.
Darius Valys
Darius Valys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį susitikęs su Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnais, D.Valys teigė, kad šiuo metu yra rengiama prokuratūros struktūros reforma. 

Pasak generalinio prokuroro, „tokiai mažai šaliai, kaip Lietuva, 51 apylinkės prokuratūra yra tikrai per daug“. Todėl reforma turėtų būti vykdoma, stambinant prokuratūras bei perskirstant funkcijas „iš viršaus į apačią“, t. y. dalį Generalinės prokuratūros funkcijų perduodant apygardoms ir jų būsimiems padaliniams – apylinkių prokuratūroms, teigiama Generalinės prokuratūros pranešime.

Kalbėdamas apie vis dar žemą visuomenės pasitikėjimą prokuratūra, generalinis prokuroras sakė, jog vien viešųjų ryšių strategijos stiprinimas pasitikėjimo institucija nepakels, nes „pasitikėjimas priklauso ir nuo kiekvieno iš mūsų kasdienio elgesio, mūsų reputacijos bei darbo rezultatų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius