-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 21 /15:19

Generalinis prokuroras pakartotinai prašo Seimo naikinti Naglio Puteikio teisinę neliečiamybę

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis ketvirtadienį pakartotinai kreipėsi į Seimą su prašymu panaikinti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos nario Naglio Puteikio neliečiamybę šmeižto byloje. Jis pranešė, kad apšmeižta pasijutusi moteris iš Seimo nario tikisi prisiteisti 15 tūkst. eurų.
Naglis Puteikis
Naglis Puteikis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Panaikinti parlamentaro imunitetą naikinti pernai balandį paprašė Vilniaus apygardos teismas, nagrinėjantis šmeižto bylą, teigė E.Pašilis.

Šioje byloje N.Puteikį šmeižtu kaltina Kristina Apanavičiūtė-Sulikienė, teigdama, kad prieš kelerius metus savaitraštyje „Laisvas laikraštis“ Seimo narys apšmeižė jos tėvą ir sumenkino jos pačios reputaciją.

K.Apanavičiūtė–Sulikienė šmeižiančia informacija laiko 2012 metų birželį leidinyje „Laisvas laikraštis“ publikuotame tekste išsakytus teiginius, kad pareiškėjos tėvas „apsišvietęs“ KGB agentas“; taip pat, kad laikraštis „Karštas komentaras“, kuriame ji dirbo, neva per prezidentės patarėją įtakojamas Valstybės saugumo departamento.

„Teismas konstatavo, kad, pareiškėjos manymu, šie teiginiai sumenkina jos reputaciją, sudarė klaidingą įspūdį apie jos šeimą, dėl to nukentėjo ji pati ir jos šeimos nariai. Dėl publikuotų teiginių jai teko keisti gyvenamąją vietą, sumažėjo bendravimo galimybės. Ji patyrė didžiulį pažeminimą, jaučiasi persekiojama“, – teigė E.Pašilis.

Moteris mano, kad Seimo narys tyčia apšmeižė ją ir siekia prisiteisti iš N.Puteikio 15 tūkst. eurų neturtinės žalos ir bylinėjimosi išlaidas, pranešė generalinis prokuroras E.Pašilis.

Teismas bandė abi puses sutaikyti, tačiau to padaryti nepavyko.

N.Puteikis visiškai neigia savo kaltę ir tvirtina, kad laikraštyje buvo neteisingai pacituotas.

Jei N.Puteikis būtų pripažintas kaltu, jam grėstų bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Seimas jau yra nagrinėjęs analogišką teismo prašymą praėjusią kadenciją, bet tuomet nesutiko leisti Seimo narį patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Tačiau Seimo Etikos ir procedūrų komsija nusprendė, kad naujos kadencijos Seimas, po pakartotinio prokuroro kreipimosi turi iš naujo spręsti, ar sutikti naikinti parlamentaro teisinę neliečiamybę.

Dabar Seimas sudarė naują komisiją, kuri spręs, ar siūlyti Seimui naikinti N.Puteikio teisinę neliečiamybę. Šiai komisijai vadovaus „valstietis“ Audrys Šimas.

Ji sprendimą Seimui turės pateikti iki rugsėjo 29 dienos.

Už tai, kad komisija būtų sudaryta, balsavo 99 Seimo nariai, prieš buvo vienas, susilaikė penki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius