Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 23

Generalinis prokuroras pratęsė konkursą į ONKT departamento vadovo pareigas

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis nutarė tęsti atranką į Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento (ONKT) vyriausiojo prokuroro pareigas.
Evaldas Pašilis
Evaldas Pašilis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, tai reiškia, kad pratęsiamas laikas, per kurį asmenys, norintys dalyvauti atrankoje, galės pateikti prašymus bei kitus būtinus dokumentus ir vyks dar vienas Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijos posėdis. Naujų pretendentų laukiama iki rugsėjo 16 dienos.

„Suprantu, kad žvelgiant iš šalies atrankos į šias pareigas procedūra atrodo trunkanti jau gana ilgą laiką. Taip pat noriu pabrėžti, kad nė kiek neabejoju, jog kandidatai, kuriuos jau vertino komisija, yra aukšto lygio profesionalai, turintys pagarbos vertas prokuroro darbo, vadovavimo ir kitas patirtis, – prokuratūros pranešime teigia E.Pašilis. – Tačiau šioje situacijoje, kai reikia priimti sprendimą dėl paskyrimo į vienas iš atsakingiausių prokuratūros struktūroje pareigų, pirmenybę teikiu ne procedūros trukmei, bet galimybei rasti tinkamiausią kandidatą.“

Jis pabrėžė, kad ne vienas iš prokuratūros darbuotojų „turėtų drąsiau ir aktyviau siekti pokyčių savo karjeroje ir tuo prisidėti prie pozityvių pokyčių visoje prokuratūros sistemoje“ bei pabrėžė, kad būtent tai jį paskatino pratęsti atranką.

Nauji pretendentai, kurie atitiks paskelbtus reikalavimus, bus papildomai įrašyti į pretendentų sąrašą, tad anksčiau pateikusiems savo kandidatūras ir komisijos jau įvertiems pretendentams papildomai teikti nieko nereikės.

Tai jau antras kartas, kai nusprendžiama pratęsti atranką į šio departamento vyriausiojo prokuroro pareigas.

Anksčiau tinkamiausiais vadovauti Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentui pripažinti buvęs jo vadovas Irmantas Mikelionis ir prokuroras Julius Rėksnys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius