-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 07

Generalinis prokuroras produktyviu vadina teisėsaugos institucijų susitikimą IAE

Laikinasis Generalinės prokuratūros vadovas naudingu ir produktyviu pavadino teisėsaugos institucijų ir Ignalinos atominės elektrinės (IAE) vadovybės susitikimą, kurio metu pačioje jėgainėje buvo aptarta medžiaga dėl galimų nusikaltimų vykdant elektrinės uždarymo projektus.
Nebeveikiantis reaktorius
Nebeveikiantis reaktorius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Čia buvo pirmas rimtas konkretus susitikimas, kurio metu gavome reikalingos informacijos ir medžiagos. Apsikeitėme nuomonėmis, ką mes norėtume gauti, ką iš mūsų norėtų gauti elektrinės vadovybė. Manau, kad labai naudingas ir produktyvus buvo susitikimas“, – sakė laikinai generalinio prokuroro pareigas einantis Raimondas Petrauskas, kurį citavo LNK Žinios.

Generalinės prokuratūros atstovė Aurelija Juodytė BNS sakė, kad elektrinėje vyko „darbinis pasitarimas“, kurio turinys nekomentuojamas.

Susitikime taip pat dalyvavęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Žimantas Pacevičius teigė, kad gautą informaciją nagrinės iš įvairių institucijų sudaryta darbo grupė.

„Jeigu bus kažkoks rezultatas, tai bus pradėti ikiteisminiai tyrimai ar priimti kiti sprendimai“, – LNK Žinioms sakė STT vadovas.

Susitikime be šių pareigūnų dar dalyvavo Valstybės saugumo departamento (VSD) ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) atstovai.

Prieš dvi savaites šių teisėsaugos institucijų vadovų susitikimas dėl Ignalinos AE viešųjų pirkimų vyko Vilniuje.

Ignalinos AE vadovas Osvaldas Čiukšys kovo viduryje Generalinei prokuratūrai perdavė dokumentų apie viešuosius elektrinės pirkimus, kurie, kaip įtariama, galėjo būti neskaidrūs ir dėl to vilkinami bei branginami jėgainės uždarymo projektai.

Premjeras Andrius Kubilius praėjusią savaitę sakė, kad teisėsauga į Ignalinos AE uždarymo projektus ilgą laiką žiūrėjo pro pirštus. Priekaištų specialiųjų tarnybų darbui praėjusią savaitę išsakė ir energetikos ministras Arvydas Sekmokas, kuris teigė esąs nepatenkintas jų darbu, tiriant Ignalinos AE uždarymui skirtų lėšų galimą iššvaistymą bei projektų vėlavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius