-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 10

Generolas B.Hodgesas – apie šansą perlaužti rusų stuburą, Lietuvos gynybos planus ir naują grėsmę Astravui

Buvęs JAV sausumos pajėgų Europoje vadas Benas Hodgesas sako, kad karas Ukrainoje pasiekė lemiamą fazę – Vakarai dabar turi gerą progą „perlaužti rusų stuburą": išstumti Rusijos karius ir atimti iš Kremliaus įrankius ateityje grasinti savo kaimynams. Išskirtiniame interviu 15min B.Hodgesas detalizavo, kokias pajėgas sąjungininkai turėtų dislokuoti Baltijos šalyse ir kam prioritetą turėtų skirti patys lietuviai.
Benas Hodgesas
Benas Hodgesas

B.Hodgesas JAV kariuomenei Europoje vadovavo 2014–2017 metais, tuo metu ne kartą viešėjo Lietuvoje ir ypač rūpinosi Suvalkų koridoriaus tarp Lietuvos ir Lenkijos saugumu.

Šiuo metu atsargos generolas dirba Vašingtone įsikūrusiame Europos politikos analizės centre (CEPA) ir yra vienas iš autoritetingiausių balsų tarptautinėje žiniasklaidoje komentuojant Rusijos karą Ukrainoje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Benas Hodgesas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Benas Hodgesas

B.Hodgesas tiesmukai sako, kad dar pasigenda JAV prezidento Joe Bideno ir kitų Vakarų lyderių ryžto užsibrėžti aiškų tikslą: laimėti karą prieš Rusiją.

Jo teigimu, apsisprendus reikėtų veikti nedelsiant – per artimiausias porą savaičių, kol rusai bando persigrupuoti naujam puolimui. Ir tam nebūtina siųsti NATO karių į Ukrainą.

Interviu 15min atsargos generolas taip pat pakomentavo Lietuvos saugumo situaciją, pradedant lietuvių svarstymais statyti inžinerinius įtvirtinimus pasienyje, išaugusia Astravo atominės elektrinės grėsme ir baigiant „Rail Baltica“ projekto svarba.

Išsamus interviu – 15min prenumeratoriams.

– Kokie yra labiausiai tikėtini scenarijai kitame Rusijos karo prieš Ukrainą etape?

– Rusai tikrai ir toliau žudys ukrainiečius – arba šaudydami juos, kaip tai darė Bučoje, arba smogdami raketomis ir artilerija, kaip tai darė Kramatorsko geležinkelio stotyje. Tai tęsis ir toliau.

Tikiu, kad esame lemiamame šios kampanijos etape ir turime galimybę – mes, Vakarai, ne tik Ukraina – sulaužyti rusams stuburą, jei nuspręsime, kad norime laimėti: ne tik išlaikyti Ukrainą šioje kovoje, bet jei mes, Vakarai, pasiryšime kovoti ir norėsime laimėti.

Ir tai nebūtinai reiškia karių siuntimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius