Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 16

Geologai apskundė Aplinkos ministeriją

Lietuvos geologai pareiškė šalies prezidentei, premjerui ir Seimo pirmininkei, kad Aplinkos ministerijos vykdoma politika gali būti žalinga Lietuvos ūkio plėtrai.
Kai kurie geologai tvirtina, kad ašigalis tapo nepatikimas.
Geologas / Photos.com

Geologams trūko kantrybė, kad Aplinkos ministerija ignoruoja jų išvadas, rašo „Verslo žinios“.
Geologijos įmonių asociacija, vienijanti 16 bendrovių, po visuotinio susirinkimo jos nutarė raštu kreiptis į svarbiausius šalies asmenis.

„Masiškai rengiami regionų bendrieji planai ir Geologijos tarnyba, kaip žemės registro valdytoja, ignoruojama. Išteklių plotus į bendruosius planas kas nori, įtraukia, kas nori, neįtraukia, nors įstatymas įpareigoja atsižvelgti į žemės gelmių sandarą. O jei tie plotai neįtraukti, tai mes negalime prie jų prieiti“, – kalbėjo individualiosios įmonės „Magma“ vadovas Ginutis Juozapavičius.

Anot jo, valdininkai kiekviename rajone skirtingai interpretuoja įstatymus, o tai labai apsunkina geologijos įmonių veiklą.

Geologijos įmonių asociacija aukščiausiems šalies vadovams dėsto, kad trumparegiški valstybės tarnautojų sprendimai jau dabar sukuria daugybę nepagrįstų kliūčių plėtojant su naudingosiomis iškasenomis susijusią veiklą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius