-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 27

Gera žinia Palangos poilsiautojams – šeštadienio vakaras po geltona gelbėtojų vėliava!

Palangos gelbėtojai turi džiugių naujienų pajūrio poilsiautojams. Šeštadienio pavakarę jau galima maudytis. Raudona vėliava keičiama į geltoną. Tai reiškia, kad maudytis pavojinga, tačiau jau galima. Svarbu – rimstančios bangos labiau traukia į jūros gilumą!
Poilsiautojai Palangoje
Poilsiautojai Palangoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kelias dienas pajūryje plazdėjusi raudona vėliava iki raudonumo kaitino ir poilsiautojų kantrybę. Kol jūroje šėlo keturių balų bangos ir buvo apsiniaukęs dangus, poilsiautojai ramiai vaikščiojo pajūriu.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Poilsiautojai Palangoje
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Poilsiautojai Palangoje

Šeštadienį pasirodė kaitri saulė, o jūra nurimo iki trijų balų, tačiau vis dar plazdėjo raudona vėliava – griežtai draudžianti maudytis.

„Esame gelbėtojų įkaitai. Rėkauja, per garsiakalbius, su visureigiais laksto, traukia iš vandens net braidančius. Atvykome prie jūros kone 400 kilometrų, o turime maudytis ten, kur nėra geltonų“, – širdo vienas poilsiautojas.

Keliama geltona vėliava – maudytis pavojinga, tačiau galima

Palangos gelbėjimo stoties viršininkas Jonas Pirožnikas teigia, kad kai kuriuos poilsiautojus vis dar klaidina vėliavų spalva. Raudona – griežtai draudžiama maudytis. Juodos spalvos seniai nebėra.

Gelbėtojas tvirtina, kad dabar jūroje bangavimas nesiekia trijų balų, tačiau maudytis dar pavojingiau: „Kai jūra pradeda rimti, ji yra dar pavojingesnė. Tuomet bangos labai traukia į jūrą.“

Griežtoji raudona vėliava nuleidžiama, o pakeliama geltona.  Valio – gražios merginos ne tik ant kranto, bet ir vandenyje!

Gelbėtojas tvirtina, kad, būdamas toliau nuo kranto ir įbridęs iki pažastų, rimtai rizikuoji paskęsti.

J.Pirožnikas teigia, kad prie raudonos vėliavos pagal taisykles negalima maudytis visai, tačiau gelbėtojai nekreipia dėmesio į braidančius arba besimaudančius už 6–10 metrų nuo kranto.

Jei braidote iki kelių ir laukiate jus iki pažastų užliejančios bangos, iš vandens traukiamas nebūsite. Nebent gelbėtojai įspės nebristi giliau.

Gelbėtojas tvirtina, kad, būdamas toliau nuo kranto ir įbridęs iki pažastų, rimtai rizikuoji paskęsti. Dažniausiai taip elgiasi išgėrę asmenys, praradę savisaugos jausmą.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gelbėtojų postas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gelbėtojų postas

„Šiandien iš vandens ištraukėme keturis girtus asmenis. Vienas jų spardė mūsų namelio duris, svaidė gelbėjimo priemones. Vėliau bandė bėgti iš policijos automobilio. Kol kas tai nėra dažni incidentai, tačiau vėliau, kai įsibėgės vasaros linksmybės, tai taps kasdienybe“, – tikino J.Pirožnikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius