-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 23

Geri Lietuvos ir Lenkijos santykiai yra abiejų valstybių siekis, teigia Dalia Grybauskaitė

Tolimesni geri kaimyniški santykiai, pagrįsti tarpusavio supratimu ir partneryste, yra bendras Lietuvos ir Lenkijos siekis, pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė, Briuselyje susitikusi su Lenkijos premjeru Donaldu Tusku.
Dalia Grybauskaitė (kairėje) kalbasi su Cahterine Ashton ir Graikijos premjeru Georgu Papandrėjumi.
Dalia Grybauskaitė (kairėje) kalbasi su Cahterine Ashton ir Graikijos premjeru Georgu Papandrėjumi. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos prezidentė sekmadienį Briuselyje dalyvauja Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikime, kuriame bus tariamasi dėl priemonių spręsti skolų krizę. Dvišalius Lietuvos ir Lenkijos santykius D.Grybauskaitė aptarė su šiuo metu ES pirmininkaujančios Lenkijos premjeru Donaldu Tusku, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Prezidentė su D.Tusku sutarė, kad Lietuvos vadovė ir Lenkijos premjeras teigiamai vertina rugsėjį įkurtos dvišalės švietimo ekspertų komisijos darbą.

Lietuvos vadovė pasveikino Lenkijos premjerą su jo vadovaujamos partijos – Pilietinės platformos – pergale rinkimuose į Lenkijos parlamentą.

Taip pat įvyko šalies vadovės dvišaliai susitikimai su ES ypatingąja užsienio politikos įgaliotine Catherine Ashton ir Danijos ministre pirmininke Helle Thorning-Schmidt.

Su ES ypatingąja užsienio politikos įgaliotine C.Ashton prezidentė D.Grybauskaitė aptarė ES užsienio politikos ir Rytų partnerystės klausimus. Valstybės vadovė taip pat pasveikino naujai išrinktą Danijos premjerę. Dvišalius Lietuvos ir Danijos santykius abiejų šalių valstybės ir vyriausybės vadovės sutarė išsamiai aptarti kitą penktadienį, kai Danijos ministrė pirmininkė su vizitu lankysis Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius