Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 23

Gerų žinių nesulaukę Vilniaus kiemsargiai: kada baigsis ši nesąmonė?

Algų kas mėnesį kaip išganymo laukiantys kiemsargiai atlyginimų už gruodį, kitaip nei daugelis, iki Naujųjų greičiausiai negaus. Bendrovės „Mano aplinka“ darbuotojai skundžiasi, kad tokiu atveju jų šventės bus skurdžios.
Prie Seimo vyko komunalinio ūkio darbuotojų piketas
Prie Seimo vyko komunalinio ūkio darbuotojų piketas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Gruodžio pradžioje kiemsargiai piketavo prie Seimo. Jie teigė esantys pavargę nuo to, kad jų darbo niekas nevertina, o ir taip menkų algų jiems kas mėnesį tenka maldauti.

Kaip 15min.lt informavo bendrovės komunalinio ūkio darbuotojai, už lapkritį su jais atsiskaityta.

Dieve brangus, kada baigsis ši nesąmonė ir galėsime gyventi kaip visi dirbantys žmonės, gaudami savo nors ir mažus, bet uždirbtus atlyginimus?

„Gavome atlyginimą, susimokėjome skolas ir mokesčius valstybei. Buvo žadėta, kad gausime ir už gruodį bei avansą už sausį, tačiau įmonės vadovai paliko abejonėse ir pasakė, jog gal gausime, o gal ir ne, – 15min.lt rašo kiemsargiai. Dieve brangus, kada baigsis ši nesąmonė ir galėsime gyventi kaip visi dirbantys žmonės, gaudami savo nors ir mažus, bet uždirbtus atlyginimus?“

„Mieli valdininkai, nuoširdžiai ir kupini ašarų maldaujame: išmokėkite mums atlyginimus ir padėkite, kad šis košmaras baigtųsi ir sulauktume sausį ir vasarį, kovą ir kiekvieną mėnesį laiku. Juk mes turime šeimas, kaip ir visi, kurioms reikia nupirkti duonos, saldainių vaikams bei susimokėti už būstus. Padovanokit mums ir mūsų namams šventę, sureguliuokite atlyginimus, kad mes nebijotume“, – laiške prašo jie.

Įmonės vadovas algų gruodį pažadėti negali

Bendrovės vadovas Mindaugas Strigockis 15min.lt sakė, kad algas už gruodį planuojama sumokėti sausio pradžioje.

Negaliu pasakyti, ar anksčiau galėsime sumokėti.

„Negaliu pasakyti, ar anksčiau galėsime sumokėti“, – apgailestavo jis.

M.Strigockis anksčiau teigė, kad su komunalinio ūkio darbuotojais galima būtų atsiskaityti anksčiau, jei Vilniaus miesto savivaldybė sumokėtų bendrovei skolas.

Antradienį jis sakė, kad „Mano aplinka“ gavo dar vieną savivaldybės atstovų pažadų dozę.

„Paprastai atsiskaitome iki metų galo, tačiau šiemet džiaugiamės galintys atsiskaityti už lapkritį. Žiūrėsime, gal su mumis atsiskaitys kiti užsakovai, tada rasime galimybę sumokėti algas“, – pabrėžė pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius