Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 23

Gerumo plyta taps Gerumo kristalu

Jau 7 metus kauniečiams už gerus darbus įteikinėjama Gerumo plyta virs Gerumo kristalu.
Gerumo plytos bei Santakos garbės ženklai bus įteikti šių metų pabaigoje.
Gerumo plytos bei Santakos garbės ženklai bus įteikti šių metų pabaigoje. / Savivaldybės nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Apdovanojimų tarybos posėdyje buvo svarstyti klausimai dėl Santakos garbės ženklų suteikimo ir dėl apdovanojimo Gerumo kristalais (plytomis).

Išskirtinis Kauno miesto mero apdovanojimas Gerumo plyta pradėtas teikti 2001 metais. Šį apdovanojimą už gerus darbus Kauno bendruomenei ir Lietuvai visose veiklos srityse, gilinančiose žmogiškumą, savigarbą, kūrybiškumą ir bendruomeniškumą, jau yra gavę 172 kauniečiai.

Kandidatus Kauno savivaldybės Apdovanojimų tarybai pasiūlo miesto nevyriausybinės organizacijos, kauniečiai, nepriklausantys jokioms organizacijoms, ir Kauno miesto meras. Šiam apdovanojimui negali būti siūlomi politikai ir savivaldybės administracijos pareigūnai.

Kasmet Apdovanojimų taryba iš pasiūlytų kandidatų atrenka 20 asmenų, vertų apdovanojimo. Dešimt pasiūlo Kauno nevyriausybinės organizacijos, 10 – Kauno miesto gyventojai, o 5 – miesto meras. Apdovanojimai įteikiami Kauno rotušėje kalendorinių metų pabaigoje vyksiančioje Gerumo šventėje.

Apdovanojimų tarybos nariai diskutavo dėl pavadinimo Gerumo plyta. Išklausius visų narių nuomonę, nutarta, kad nuo šiol šis apdovanojimas bus Gerumo kristalas. Šiek tiek pasikeis ir stiklinės plytos forma – ji bus su kristalu viršuje.

Apdovanojimų tarybos narys Robertas Keturakis sakė: „Paskutiniame posėdyje Apdovanojimų taryba, atsižvelgdama į prieštaringą daiktavardžio „plyta“ diskursą, nutarė pakeisti apdovanojimo žymens pavadinimą. Prisiminus apdovanojimo už gerus darbus priešistorę, aiškėja, kad lig šiolei kauniečiams įteiktos Gerumo plytos virto kristaliniais skliautais – švytinčia gerumo erdve, kilnumas, gerumas, sąžiningumas jungiasi (kaip kristalų susidarymo procese) į spinduliuojančius šviesulius. Be šių šviesulių neįmanomas dvasinis augimas, visavertė kilni asmenybė, pakylanti virš visų priešybių, gėrį kurianti ir dalinanti visiems.“

Komisijos narys skulptorius Stasys Žirgulis pažadėjo patobulinti buvusią gerumo plytą taip, kad ji būtų miela kiekvienam ją gavusiajam.

Gerbiami kauniečiai, kandidatus Gerumo kristalui siūlykite jau dabar. Pamąstykite apie asmenis, atlikusius gerus, gražius darbus ir iki lapkričio 30 dienos parašykite. Nurodykite pilną vardą, pavardę, telefoną, adresą, už ką siūlote apdovanoti ir atneškite į savivaldybę, palikite priimamajame. Ant voko užrašykite – Gerumo kristalo kandidatas. Galima atsiųsti ir elektroniniu paštu erika.grudzinskaite@kaunas.lt.

Apdovanos Santakos garbės ženklais

Apdovanojimų taryba nutarė antrojo laipsnio Santakos garbės ženklais apdovanoti:

1. Vietinės rinktinės kuopos vadą, pedagogą Petrą Narinkevičių;
2. Ilgametę „Kauno dienos“ vyriausiąją redaktorę, žurnalistę Teklę Mačiulienę;
3. Antrojo ulonų pulko vadą Juozą Vainauską;
4. Kauno valstybinio dramos teatro aktorių Leonardą Zelčių.
Trečiojo laipsnio santakos garbės ženklu nutarta apdovanoti:
1. Sporto veteranę, tinklinio trenerę Zitą Jankienę;
2. Kauno styginių kvarteto smuikininkę Dalią Terminaitę.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius