-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 10

Gesintojų pajėgos paskelbė likvidavusios durpyno gaisrą

Kaip 15min.lt penktadienį pranešė Lietuvos Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos atstovas Donatas Gurevičius, vakarop oficialiai paskelbta, jog gaisras Traksėdžių durpyne likviduotas.
Aukštumalės aukštapelkės gesinimo operacija
Gaisras durpyne likviduotas per 4 dienas. / R.Žalgevičiaus nuotr.

Susirinkusios pajėgos apie 17.40 val. paskelbė likvidavusios gaisrą, kilusį pirmadienį po pietų ir besitęsusį keturias dienas.

Gaisravietės teritorijoje penktadienį buvo likę apie 50 žmonių: 31 ugniagesys, 14 miškininkų ir 11 durpyno darbuotojų, ankstyvą rytą teritoriją apleido kariškiai – jų pagalbos nebereikėjo.

Pasak D.Gurevičiaus, vakar dar smilko dalis miško šalia durpyno, tačiau gaisrą pavyko užgesinti. Gaisro suvaldyti esą nebūtų pavykę, jei Šilutės rajono savivaldybė būtų palikta likimo valiai. Gaisro gesinimo metu į Traksėdžius sulėkė 7 iš 10-ies apskričių ugniagesiai, 60 karių, intensyviai dirbo miškininkai, durpyno darbuotojai ir kitų sričių specialistai. 

Stebėti durpyno ir šalia jo esančio miško po šio vakaro liks apie 10 žmonių: miškininkų, ugniagesių ir durpyno darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius