Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 26

Giedrius Danėlius nepretenduos tapti generalinio prokuroro pavaduotoju

Generalino prokuroro Evaldo Pašilio pavaduotoju pasirinktas buvęs prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovės spaudai Daivos Ulbinaitės advokatas Giedrius Danėlius penktadienį pranešė nusprendęs, kad „pretenduoti į generalinio prokuroro pavaduotojus šiuo metu yra netinkamas laikas“.
Teisme
Giedrius Danėlius ir Daiva Ulbinaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Suvokdamas, kad buvę ir esami mano įsipareigojimai klientams gali sudaryti interesų konflikto regimybę, sukelti spekuliacijas, nenorėdamas, kad prokurorų, prokuratūros sistemos, nešališkumui būtų metamas koks nors šešėlis, o taip pat nenorėdamas, kad tiesioginiam ateities darbui reikalinga energija būtų eikvojama praeities darbų ignoravimui, nusprendžiau, kad pretenduoti į generalinio prokuroro pavaduotojus šiuo metu yra netinkamas laikas. Apie tai informavau generalinį prokurorą“, – pranešime cituojama G.Danėlius.

G.Danėlius atstovavo prezidentės atstovei spaudai Daivai Ulbinaitei byloje, kurioje ji buvo kaltinama dėl valstybės paslapties atskleidimo. Šioje byloje D.Ulbinaitė buvo išteisinta.

Šiuo metu, BNS žiniomis, G.Danėlius tapo politinės korupcijos bylos specialiojo liudytojo, koncerno „MG Baltic“ valdybos nario Romano Raulynaičio, advokatu.

G.Danėlio kandidatūrą generalinis prokuroras E.Pašilis ketvirtadienį pateikė prezidentei Daliai Grybauskaitei, siūlydamas jį skirti organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimus kuruosiančiu generalinio prokuroro pavaduotoju.

Prokuratūroje G.Danėlius dirbo daugiau nei 16 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius