Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 10

Cezario pjūvio operacijos gimdyvės noru: kokios ligoninės atlieka, kiek kainuos ir kas gali kreiptis

Gimdymai „per pažintis“, neįkandamos sumos už cezario pjūvį privačioje klinikoje, kyšiai ir net kelionės gimdyti į kaimyninę Latviją – viso to iki šiol griebdavosi moterys, kurioms nebuvo leidžiama pasirinkti operacinio gimdymo būdo. Nuo šių metų sausio tokia galimybė atsirado, tačiau Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) nustatyta tvarka vis dar nenumato, kad operaciją gaus visos jos norinčios moterys.
Gimdymas
Gimdymas / Unsplash.com nuotr.

Moterims, kurioms medikų komisija dėl galimų komplikacijų paskiria cezario pjūvį, ši paslauga yra apmokama iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšų.

Jeigu komisija galimų komplikacijų nenustato, bet ši vis tiek nori gimdyti operaciniu būdu, praėjusių metų spalio 28 dieną SAM įsakymu įtvirtinta galimybė tą padaryti, susimokant iš savo kišenės.

Nuo šių metų pradžios medicinos įstaigos, kurios planuoja teikti šią paslaugą, turėjo pradėti kelti informaciją apie tai savo tinklalapiuose, taip pat konkrečią paslaugos kainą.

Tačiau tą suskubo daryti ne visos ligoninės ar gimdymo namai.

Vieni jau startavo, kiti dar svarstys

Vieni pirmųjų planinio cezario pjūvio paslaugą pradėjo teikti Vilniaus gimdymo namai.

15min pateiktame komentare nurodyta, kad ši paslauga teikiama nuo šių metų sausio 1 dienos, o jos kaina, padengiama asmens lėšomis, siekia 2 tūkst. eurų.

Santaros klinikų Akušerijos ir ginekologijos centro vadovė prof. Diana Ramašauskaitė teigia, kad Santaros klinikose preliminariai nuo 2023 m. balandžio 1 d. rengiamasi pradėti teikti naują paslaugą – cezario pjūvio operacijas nėščiosios pageidavimu.

Kol kas įstaiga nepateikia išsamios informacijos apie procedūros tvarką ar numatomą kainą.

Kauno klinikos pateiktame komentare akcentavo, kad šiuo metu cezario pjūvio operacijų gimdyvės pageidavimu daryti neplanuoja, bet priduria, kad galimybę teikti šias paslaugas svarstys, jei bus patikslintas įsakymas.​

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LMSU) Kauno ligoninės komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Saulius Tvirbutas, atsakydamas į 15min pateiktus klausimus teigė, kad ligoninė dar nėra gavusi užklausų dėl planinių cezario operacijų.

„Mūsų įstaigos specialistai teikia įvairias akušerijos ginekologijos procedūras ir operacijas, tarp jų ir CPO (cezario pjūvio operacija aut. past.) esant būtinybei. Apie CPO pagal gimdyvės pageidavimą paklausimų nesame gavę“, – rašoma komentare.

Operuos ne visas pageidaujančias

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius