Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 06

Giminaičius skatins priglausti iš šeimos paimtus vaikus – mokės vienkartinę 152 eurų išmoką

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis pristatė siūlymą vaikus trumpam priglaudusiems giminaičiams ar kaimynams mokėti vienkartinę 152 eurų išmoką. Tokiu būdu siekiama, kad materialinės aplinkybės netaptų atsisakymo padėti priežastimi.
Linas Kukuraitis
Linas Kukuraitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Iki šiol tokia išmoka neegzistavo. Ją įvedame tam, kad sustiprintume naujai įvedamą laikinosios priežiūros institutą, kad giminaičiai, artimieji, kaimynai priimtų vaiką pagyventi, kad išlaidos, kurių susidaro priėmus vaiką ar net kelis, netaptų problema“, – kalbėjo L.Kukuraitis,

Vienkartinė išmoka būtų mokama tuo atveju, kai vaikas pas giminaičius, artimuosius ar kaimynus gyventų nuo 3 iki 30 dienų.

„Laikinos priežiūros institutas galiotų tik 30 dienų. Tai yra tam tikra pagalvė, laikas, kol tarnybos padeda vaikui grįžti į šeimą. Jei tai nepavyksta, tada kreipiamasi į teismą dėl vaiko globos. Šia išmoka valstybė rodo, kad apgyvendinamas pas artimuosius yra skatinamas, kad tai, o ne laikinieji globėjai ar institucinė globa, yra prioritetas“, – kalbėjo ministras.

Jis pasakojo, kad tada, kai vaikai priglaudžiami bent kelioms savaitėms, kyla klausimas dėl galimybės vaikus aprengti, išmaitinti ir užtikrinti būtinuosius poreikius.

152 eurų vienkartinė išmoka turėtų tapti paskatinimu: „O tarnybos darys viską, kad padėtų vaikui kuo greičiau grįžti į šeimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius