-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 03

Giminės pasigedo artimojo kapo

Prieš Vėlines artimo žmogaus kapo sutvarkyti atvykę giminaičiai apstulbo: nei medinio kryžiaus, nei vainikų, nei žemės kauburėlio.
Kapinės
Kapinės / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Prieš pusantro mėnesio Vilniaus Verkių kapinėse palaidoto vilniečio giminaičiai jo kapo pasigedo praėjusį šeštadienį. Žmonės neberado nė ženklo, kad čia amžinojo poilsio dar visai neseniai atgulė jiems artimas žmogus, tad suskubo kreiptis į policiją.

Atvejo, kad kas nors būtų nuo žemės paviršiaus nušlavęs visą kapą, policijos pareigūnai dar nebuvo girdėję.

Išvartyti paminklai, išrautos gėlės – tokie incidentai nuolat mirga policijos suvestinėse. Bet atvejo, kad kas nors būtų nuo žemės paviršiaus nušlavęs visą kapą, policijos pareigūnai dar nebuvo girdėję. Nuvykę į Verkių kapines jie nerado jokių galimo vandalizmo pėdsakų – žemė išlyginta, viskas sutvarkyta.

Verkių kapines prižiūri UAB „Aketonas“. LŽ kalbinta šios bendrovės darbuotoja Valia Šakalienė taip pat neslėpė nuostabos. „Mes atsakome tik už kapinių priežiūrą. Net gerai nežinau, kur tas laidojimo sklypas yra“, – teigė ji.

Visi su Verkių kapinėmis susiję organizaciniai reikalai tvarkomi per Saltoniškių kapinių administraciją. Šių kapinių priežiūros administratorė Aldona Narbuntienė LŽ sakė, kad vakar rytą kalbėjosi su policijos pareigūne. „Kai tą vyrą laidojo, į kapus karstą lydėjo kita mūsų darbuotoja. Šiandien jai poilsio diena, tad negaliu pasakyti, kur tas sklypas yra. Laidojimo knygose sklypo numeris nežymimas, tektų labai ilgai ieškoti“, – teigė atvykusių lankyti vilniečio kapo artimųjų skundais užversta moteris.

Daug metų kapinių priežiūros administratore dirbanti A.Narbuntienė tikino su tokiu atveju susidūrusi pirmą kartą. „Nemanau, kad čia pasidarbavo chuliganai. Veikiau dėl visko kalti kokie nors nesutarimai tarp mirusiojo giminaičių“, – sakė ji.

Pasak moters, dažniausiai po laidotuvių giminės greitai sutvarko sklypą, paruošia vietą paminklui. Paprastai visa giminė apie tai žino. A.Narbuntienė pažymėjo nenorinti kategoriškai teigti, kad incidentą lėmė mirusiojo giminaičių nesantaika. „Tačiau visokių žmonių būna“, – užsiminė ji.

Bene labiausiai Lietuvą sukrėtė prieš keletą mėnesių Marijampolėje trijų paauglių merginų išniekintos kapinės. Vyriausiai iš jų buvo vos 15 metų. Merginos laužė kryžius, draskė gėles, šlapinosi ant paminklų. Vėliau nufilmuota medžiaga pasirodė viename interneto tinklalapyje. Policijos komisariate paauglės verkė ir negalėjo nieko paaiškinti. Nors iš įrašo matyti, kad jos veikiausiai buvo apsvaigusios.

„Vandalai kapinėse siautėja neretai. Tačiau incidentas Verkių kapinėse – netipinis atvejis“, – LŽ sakė Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo tarnybos viršininkas Ramūnas Šilobritas. Jis patvirtino, jog viena policijos versijų, gal net įtikimiausia, kad kapą su žeme galėjo sulyginti mirusiojo giminaičiai. Vakar policijoje buvo apklausta bent jau viena nukentėjusioji. Su LŽ šio incidento priblokšta moteris kalbėti atsisakė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius