-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 22

Gintaras Steponavičius: iš 9 KT teisėjų 7 darbo santykiais susiję su universitetu, nenorinčiu spręsti įsisenėjusių problemų

Konstituciniam Teismui (KT) nusprendus, kad studijų reforma prieštarauja Pagrindiniam įstatymui, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius aiškina, jog svarbiausioms reformos nuostatoms grėsmės nėra, o po Teismo išaiškinimo esą tapo aišku, kaip ją tęsti.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po KT išaiškinimo opozicija paragino G.Steponavičių atsistatydinti, tačiau ministras tokio noro nereiškia.

Ministras ketvirtadienį žurnalistams aiškino, kad jam apgailestavimą kelia aplinkybė, kad „iš 9 KT teisėjų 7 yra darbo santykiais susiję su vienu universitetu, kuris dėl nenorėjimo spręsti įsisenėjusių problemų, nenori persitvarkyti.“

„Po KT sprendimo turime aiškią perspektyvą, kaip aukštojo mokslo reforma ne bus baigiama, o bus tęsiama. Man jokių abejonių nekyla, kad daugeliui aukštojo mokslo reformos svarbiausių nuostatų nei grėsmės yra, nei mes ketiname atliepti lūkesčius tų, kurie tikisi, kad pradėję darbus mes sustosime“, – ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo G.Steponavičius.

KT ketvirtadienį paskelbė, kad Konstitucijai prieštarauja įpareigojimas universitetams reformuotis aukščiausiuoju jų valdymo organu paskelbiant tarybas, kurių narius skiria akademinės bendruomenės ir švietimo ir mokslo ministras.

„Jei prieštaravimas Konstitucijai buvo, tai jokiu būdu nereiškia, kad mes norime matyti universitetus uždarus, neatskaitingus visuomenei, nepersitvarkančius ir ne visada efektyviai naudojančius šimtus milijonų mokesčių mokėtojų litų. Dėl valdymo dalies, mes ieškosime būtų, kad atskaitingumas visuomenei būtų įtvirtintas pakoreguotame Mokslo ir studijų įstatyme“, – sakė jis.

Teismas antikonstituciška taip pat paskelbė nuostatą, kad studentų rezultatai, pagal kuriuos sprendžiama, ar jiems skirti valstybės finansavimą, vertinami kas dvejus metus, o ne kas semestrą.

„Galiu pasidžiaugti tik, kad krepšelio sistema nėra kvesionuojama. O dėl rotacijos ir taip ketinome daryti korekcijas. Sulaukus išaiškinimo mes subursime ekspertų grupę ir tai padarysime. Pertvarkos bus tęsiamos ir aš kaip ministras jaučiu atsakomybę pabaigti darbus kuriuos pradėjome tam, kad, pavyzdžiui, Vilniaus universitete, šiais metais gavusiame 20 mln. Lt daugiau lėšų, tie pinigai ateitų iki eilinio dėstytojo “, – kalbėjo jis.

Ministras pabrėžė, kad dabartiniai studentai turėtų jaustis ramūs. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius