Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 06

Gintaras Šurkus bandys patekti į Seimą, nors rinkimų laimėti nenori

Buvęs nušalintojo prezidento Rolando Pakso patarėjas Gintaras Šurkus bandys grįžti į didžiąją politiką – rudenį dalyvaus Seimo rinkimuose, nors prisipažįsta, kad laimėti ir atsisakyti dabartinio laisvo gyvenimo visiškai nenori.
Gintaras Šurkus
Gintaras Šurkus prievarta varomas į rinkimus.

„Kalbėdamas su žmonėmis juokauju: jei už mane nebalsuosite, laimėsiu aš, jei balsuosite – Lietuva“, – pirmadienį 15min.lt teigė jis.

„Į Seimą nenoriu. Reikia atsižvelgti į tris dalykus – Lietuvos vyrų vidutinį amžių, mano giminės vyrų amžių ir mano sveikatą, – aiškino pašnekovas. – Yra 20 proc. tikimybė, kad gyvensiu ilgiau nei 10 metų. Ar aš durnas ten eiti? Dabar man nieko nereikia dirbti, veikiu, ką noriu, bendrauju, su kuo noriu.“

Paklaustas, kodėl tuomet kandidatuoja, G.Šurkus sakė tikintis tam tikromis idėjomis: „Turiu didelę gyvneimo patirtį ir įsivaizdavimą, ką reikia daryti. Bet noro laimėti neturiu, juoba kad nekenčiu gyventi didmiestyje.“

Šiuo metu dirbantis Alytaus miesto taryboje, jis prisipažino jau savivaldos rinkimuose dalyvavęs su aiškiu planu – vėliau siekti Seimo nario mandato. „Tai yra labiausiai Lietuvos žmonių nekenčiama institucija ir tikrai dėl jos nesvaigstu, netrokštu, nematau asmeninio reikalo ten būti. Bet toks partijos („Tvarka ir teisingumas“ – aut. past.) sprendimas – man kandidatuoti vienmandatėje apygardoje“, – aiškino pašnekovas.

Jis jau yra kandidatavęs Seimo rinkimuose Varėnoje, kur pasirodė esą geriau, nei tikėjosi, bet nelaimėjo. 2004 m. tapo tuomečio valstybės vadovo R.Pakso patarėju jaunimo ir visuomeninių organizacijų klausimais, bet po apkaltos iš didžiosios politikos kuriam laikui pasitraukė.

Netrukus 59-ąjį gimtadienį švęsiantis G.Šurkus gimė Kaune, kur baigė pediatrijos studijas, dirbo gydytoju Alytuje, Kaune, Stakliškėse (Prienų r.). Ilgainiui viršų paėmė oro balionai, todėl mediciną paliko. Piloto licenciją gavo vienas pirmųjų Lietuvoje – dar 1989-aisiais, 1995 m. perskrido Baltijos jūrą, 1997 m. tapo Lietuvos čempionu, 1999 m. pasaulio čempionate laimėjo bronzą, vadovauja Nemunaičio oreivių klubui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius