-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 02 06

Lino Karaliaus draugė Gintarė Gurevičiūtė atmeta kaltinimus Vilniaus gynybinės sienos griovimu

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie tai, kad buvusio parlamentaro ir šou verslo atstovo Lino Karaliaus statybos kelia pavojų Vilniaus gynybinei sienai, jo draugė Gintarė Gurevičiūtė negalėjo nuslėpti pasipiktinimo. Esą jokie reikalavimai remontuojant būsimąją vegetariškų patiekalų kavinę nebuvo pažeisti, o iš sostinės Senamiesčio juos tiesiog bando išvaryti įtakingas kaimynas.
Gintarė Gurevičiūtė ir Linas Karalius
Gintarė Gurevičiūtė ir Linas Karalius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuvos ryto“ publikacijoje teigiama, kad statybos inspektoriai dar prieš savaitę nusprendė stabdyti G.Gurevičiūtės vykdomus remonto darbus Klaipėdos g. 3 name, kur ir turėtų įsikurti kavinė „Shiva Chill Bar“. Esą inspektorių pagalbos paprašė paveldosaugininkai, nes iškilo grėsmė toje vietoje po žeme esančioms Vilniaus gynybinės sienos vartų liekanoms.

L.Karalius ir jo draugė G.Gurevičiūtė kaltinami neva į kavinės vidų neįleidžiantys specialistų, kuriems Klaipėdos gatvės gyventojai pranešė apie galimus griovimus rūsiuose.

Specialistus įsileido

Tokie kaltinimai G.Gurevičiūtę ir papiktino, ir nustebino. Būsimosios kavinės vadovė aiškino, kad specialistai – tiek Kultūros paveldo departamento (KPD), tiek Statybų inspekcijos, į patalpas buvo įleisti ir jų nurodymų buvo laikomasi. Moteris teigė turinti tai patvirtinančius protokolus, todėl kitokia informacija esą yra tikrovės neatitinkanti ir šmeižianti.

„Sausio 9 dieną KPD inspektorė, atvykusi į patalpas Klaipėdos g. 3, paprašė sustabdyti vidaus remonto darbus ir mes tai padarėme. Kitą dieną ji gavo pavedimą patikrinti, ar nevyksta remontas, ir atvykusi užfiksavo, kad darbai nevyksta. Trečią dieną taip pat nerado pakeitimų, ketvirtą dieną ji atvyko kartu su Statybų inspekcija. Šios atstovas mums paaiškino, kad statybos aprašas nėra reikalingas atliekant kultūros paveldo statinio remontą, kai vykdomi vidaus remonto darbai. Po šio vizito mes atnaujinome darbus“, – tvirtino G.Gurevičiūtė.

Moters teigimu, žodinį draudimą jie gavo anksčiau, negu buvo surašytas oficialus KPD raštas, ir jo paisė. Be to, oficialus raštas, kad darbai turi būti stabdomi, G.Gurevičiūtės įsitikinimu, neturi teisinės galios, kadangi jis išrašytas fiziniam asmeniui Linui Karaliui, tuo metu net nedirbusiam bendrovėje „Sėkmingi projektai“, kuriai vadovauja G.Gurevičiūtė, įrenginėjanti kavinę Klaipėdos gatvėje.

Akmenis atvežė, ne išvežė

G.Gurevičiūtė taip pat atmetė kaltinimus esą iš kavinės patalpų buvo išvežti didžiuliai akmenys. Ji tvirtino, kad akmenys buvo atvežti norint atkurti sienos fragmentą. „Ar siena yra gynybinės sienos dalis, negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kadangi KPD inspektorė Audronė Matuizienė net keletą kartų patvirtino, kad šių patalpų pamatai nėra įtraukti į kultūrinių objektų registrą“, – teisinosi G.Gurevičiūtė.

Verslininkė įsitikinusi, kad visa ši istorija iškilo į viešumą tik todėl, jog tame pačiame name gyvena Jaunimo teatro vadovas Algirdas Latėnas, kuris neva buvo priešiškai nusiteikęs dar nepradėjus kavinės remontuoti.

„Šiame name patalpas turi keturi savininkai, yra tik vienas gyvenamasis butas, kuriame ir gyvena A.Latėnas. Mes turime pagrindo manyti, kad čia yra korupcijos, viešųjų ir privačių interesų painiojimo, nes jo brolis Faustas Latėnas buvęs kultūros viceministras, o KPD yra tiesiogiai pavaldus Kultūros ministerijai“, – aiškino L.Karaliaus gyvenimo draugė.

Ji tvirtino A.Latėno įspėjimo, kad šioje vietoje kavinės įrengti jiems nepavyks, sulaukusi dar prieš pradedant remontą. „A.Latėnas prieš mums įsikraustant atviru tekstu pasakė, kad čia kavinės nebus. Mes bandėme ieškoti kompromiso, bet niekas į jokius kompromisus nesileido. Vienintelis kompromisas – mūsų išsikraustymas. Bet tai nėra kompromisas. Jis nejuokavo, jis sakė, kad yra pakankamai įtakingas. Dabar mes supratome, kuo pasižymi jo galia. Jis turi galimybių, todėl kartu su KPD daro visą šį skandalą“, – piktinosi G.Gurevičiūtė.

Straipsnį apie konfliktą dėl kavinės remonto Klaipėdos gatvėje skaitykite čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius