Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 05 26 /16:41

Gintautas Bartkus persigalvojo – Registrų centrui nevadovaus

Konkursą į Registrų centro vadovo pareigas laimėjęs advokatas Gintautas Bartkus įteikė teisingumo ministrei Mildai Vainiutei pareiškimą, kad atsisako dalyvauti konkurse, praneša Teisingumo ministerija.
Gintautas Bartkus
Gintautas Bartkus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot ministerijos, antrą vietą konkurse užėmė Registrų centro direktoriaus pareigas laikinai einantis Arvydas Bagdonavičius. Tolesnės konkurso procedūros vyks teisės aktų nustatyta tvarka.

„Yra trys arba keturios priežastys: pirma – klientai nesutiko paleisti, antra – partneriai nesutiko paleisti, t.y. mano kolegos, trečia – artimieji prieštaravo ir, matyt, iš esmės dar ne laikas“, – BNS teigė G.Bartkus.

Skiriant asmenis į vadovaujančias pareigas valstybės tarnyboje, šalies specialiosios tarnybos, kriminalinė žvalgyba teikia informaciją apie kandidatus. G.Bartkus sako nematęs šios pažymos apie jo kandidatūrą.

Ministrės Mildos Vainiutės atstovė spaudai Rita Grumadaitė teigė, kad ministrė nekomentuoja pažymos turinio. Sprendimai dėl tolesnių konkurso procedūrų, anot R.Grumadaitės, bus priimami kitą savaitę.

„Žinau tik vieną, kad visiškai atitinku visas nepriekaištingos reputacijos sąlygas – tiek pagal Valstybės tarnybos įstatymo reikalavimus, tiek pagal Advokatūros įstatymo reikalavimus. Man tai nėra labai svarbu, kadangi nutariau nedalyvauti“, – BNS teigė G.Bartkus, paklaustas, ar matė teisėsaugos išvadas, pateiktas ministrei.

G.Bartkus sako atstovaujantis per keturiasdešimt klientų, tarp kurių „stambiausi verslo subjektai, užsienio investuotojai, taip pat valstybinės institucijos“. Tarp jo atstovaujamųjų – Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovas Gintautas Kėvišas. Pats advokatas yra ir LNOBT paramos fondo „Orfėjaus lyra“ vienas steigėjų ir narių.

Advokatas sako negalintis atskleisti kitų savo ginamųjų, kadangi tai prieštarautų advokato etikai.

Dar trečiadienį G.Bartkus BNS sakė norintis dirbti Registrų centre ir matantis ten daug potencialo.

„Aš galvoju, kad ten galime padaryti be galo daug dalykų, kurie palengvintų (…) daugelį procesų“, – teigė teisininkas.

„Aš manau, dirbdamas ir Europos Komisijoje, pavyzdžiui, aš matau, kokią mes pažangą galėtumėme pasiekti ir man norisi padaryti taip, kad registras būtų geriausiu registru pasaulyje“, – pridūrė jis.

Šiuo metu G.Bartkus dirba advokatu kontoroje „Tark Grunte Sutkiene“. Jis yra lektorius Vilniaus universiteto Teisės fakultete.

2000-2001 G. Bartkus ėjo teisingumo ministro pareigas. 2008 metais jis buvo tarp Liberalų sąjūdžio svarstomų kandidatų į teisingumo ministrus.

Kaip skelbė ministerija, konkurse į Registrų centro vadovus iš viso dalyvavo 14 pretendentų, jie laikė testą žodžiu ir raštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius