Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 26

Gintautas Paluckas: premjeras turi pateikti kuo daugiau atsakymų

Komentuodamas antradienį 15min paskelbtą tyrimą apie tai, kad Vyriausybei papildomais Vilniaus rajono gatvėms skirtais pinigais remontuojama gatvė, kurioje gyvena premjeras Saulius Skvernelis, opozicinių socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad premjeras turėtų pasistengti įtikinamai paaiškinti susiklosčiusią situaciją. Tačiau jis netiki, kad švelnų premjero toną kalbant apie susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių ir istorijas, į kurias jis vis įsivelia, galėjo lemti tai, kad susisiekimo ministras pasiūlė Vyriausybei tuos pinigus skirti.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Arno Strumilos / 15min nuotr.

15min antradienį paskelbė, kad šiuo metu remontuojama gatvė, kurioje gyvena S.Skvernelis. Ją į remontuotinų sąrašą spalio pabaigoje įtraukė Vilniaus rajono savivaldybės taryba, o po penkių dienų pinigų darbams skyrė Vyriausybė. Kodėl S.Skvernelis nenusišalino? Premjero atstovas Tomas Beržinskas aiškina, kad S.Skvernelis čia niekuo dėtas, nes Vyriausybė pinigus skyrė ne konkrečiai gatvei asfaltuoti.

„Aš manau, kad premjeras turėtų pateikti kuo daugiau atsakymų. Kuo mažiau abejonių kels tie atsakymai, tuo geriau bus mums visiems. Tiek premjerui, tiek valdantiesiems, tiek apskritai. Nes aš esu tikrai įsitikinęs, kad visuomenėje tam tikra harmonija, ramybė yra vertybė“, – antradienį dalyvaudamas tiesioginėje portalo 15min konferencijoje, kalbėjo jis.

Anot socialdemokratų pirmininko, šiandien šia tema yra daugiau klausimų negu atsakymų.

„Formalų paaiškinimą gali priimti kaip paaiškinimą, bet ar tikėti, ar ne, kiekvienas sprendžia pats“, – apie premjero atstovo komentarus šia tema sakė jis.

Ar premjeras galėjo nežinoti?

„Aš abejoju, ar premjeras galėjo nepastebėti važiuodamas namo jau vykstančio remonto. Tai faktą jis tikrai pamatė ir žinojo, bet ar rajonas (Vilniaus rajono savivaldybė – aut.) lėšas numatydamas tą skirtą 300 tūkst. sumą nukreipė į šitą gatvę, ar informavo premjerą, ar ne, negaliu atsakyti. Įtikinamą paaiškinimą turi pateikti pats premjeras. Ar jis kalbėjo su susisiekimo ministru“, – kalbėjo G.Paluckas.

Tai būtų šiek tiek net ir mūsų politikai naujos žemumos

Paklaustas, ar jam nekelia kokių nors minčių, kad prezidento Gitano Nausėdos paprašytas įvertinti susisiekimo ministrą J.Narkevičių, premjeras sutiko, kad šis padarė klaidų, tačiau apie jo pakeitimą net nekalbėjo, G.Paluckas teigė, kad minčių kelia, tačiau šis švelnus vertinimas su gatve nesusijęs.

„Taip buitiškai nesupraskime procesų. Manau, kad jis yra susijęs daugiau su koalicijos tvarumu ir galbūt 2020 metų Seimo rinkimais, rezultatais ir galimų koalicijų formavimu tuomet – tai palaikymas gerų santykių su koalicijos partnerių deleguotu ministru ir tais pačiais partneriais. Taip nesubanalinčiau ir nesubuitinčiau, kad štai, dengia ministrą už gatvę... Tai būtų šiek tiek net ir mūsų politikai naujos žemumos“, – įsitikinęs jis.

VIDEO: G.Paluckas apie partiečių norą sąraše matyt D.Bradauską: noriu išgirsti argumentus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius