Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 12

Gintautas Paluckas: „Trise į vieną politinę lovą negulsime“

15min studijoje trečiadienį apsilankęs Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad ketvirtadienį partijos prezidiumui pasiūlys teikti partijos tarybai siūlymą balsuoti dėl pasitraukimo iš koalicijos. Pasak jo, konservatoriams planuojant naujus susitarimus su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, socialdemokratai trise gulti į vieną politinę lovą negali.

„Jokiu būdu. Ne dėl urėdų ir ne dėl urėdijų. Šitas momentas yra mūsų politinis pralaimėjimas. (...) Mes tai pripažįstame. Mes apibendrinsime ir įvertinsime visus pasiekimus ir netektis per visą šitą politinį sezoną ir žiūrime į perspektyvą, nes šiandien, ką aš girdžiu, Gabrielius labai aiškiai sako: mes turėsime savo programą, kurią stengsimės kartu su valstiečiais toliau įgyvendinti. Kadangi jau naujos sutartys gimsta su jumis, tai panašu, kad jūs formuojate naują koaliciją. Savaime tai nėra blogai, bet trise į vieną politinę lovą mes negulsime“, – 15min studijoje trečiadienį sakė G.Paluckas, paklaustas, kaip atrodys, jei socialdemokratai pasitrauks iš koalicijos dėl urėdijų reformos.

Politinėje gamtoje to būti negali, – apie „valstiečių“ sutartis su konservatoriais sako G.Paluckas.

Pasak jo, dar trečiadienį vakare socialdemokratų partijos prezidiumas spręs, ar partijos taryba rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje neturėtų apsispręsti pasitraukti iš valdančiosios koalicijos.

„Siūlysiu prezidiumui kreiptis į tarybą, o taryboje diskutuosim plačiai (...). Taryba rinksis rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje ir ten bus priimtas esminis sprendimas“, – sakė G.Paluckas.

Anot jo, situacija, kad „valstiečiai“ dirba koalicijoje su socialdemokratais, o kartu pasirašinėja sutartis su konservatoriais, yra politinė anomalija.

„Akivaizdu, kad toks kažkoks keistas trikojis padaras, kai, jeigu nesutari koalicijoje, ieškai ten, o jei ten per brangu, tada vėl spaudi savo koalicijos partnerius, jis negali egzistuoti, nes tai yra politinė anomalija. Politinėje gamtoje to būti negali“, – teigė socialdemokratų partijos pirmininkas.

Konservatoriai ruošia naujas sutartis

Savo ruožtu Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis 15min studijoje pripažino, kad antradienį pasirašyta sutartis su „valstiečiais“ bus ne vienintelė.

„Mes labai rimtai dabar jau partijos viduje diskutuojame apie kitus galimus susitarimus su „valstiečiais“. Vėlgi trumpalaikius. Mažais žingsniukais, ką galima būtų nuveikti iš Tėvynės sąjungos programos, kokie darbai, aš nekalbu apie visokius koalicinius vyriausybinius variantus. Tiesiog, ką iš opozicijos mes galėtume padaryti, kad mūsų programa irgi būtų įgyvendinama“, – sakė jis.

G.Landsbergio teigimu, už paramą dėl urėdijų reformos konservatoriai paprašė PVM lengvatos šildymui dėl to, kad tai skaudžiausias Lietuvos žmonėms klausimas šiemet. Ir tarifas, anot konservatorių lyderio, negalėtų būti 15 proc., kaip kalba Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, nes tuomet tektų peržiūrėti visą lengvatų Lietuvoje politiką. Šiuo metu Lietuva gali taikyti 5 arba 9 proc. lengvatinius PVM tarifus.

Ko bus prašoma už kitų sprendimų paramą rudenį, kol kas G.Landsbergis neatskleidžia.

Tačiau jis tikina, kad konservatoriai nesiekia tapti oficialiais „valstiečių“ koalicijos partneriais. Jis įsitikinęs, kad socialdemokratai iš valdančiosios koalicijos galiausiai nepasitrauks.

VIDEO: G.Paluckas: trise į vieną politinę lovą negulsime

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius