Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 29

Pusės klientų netekusio „Girstučio“ baseine – COVID-19 atvejis: susirgo plaukimo treneris, dar 5 – izoliacijoje

COVID-19 patvirtintas vienam Kauno „Girstučio“ baseine plaukimo treniruotes vedančių plaukimo klubo „Banga“ trenerių. Izoliacijoje atsidūrė 5 kontaktavę kolegos. Abiejų įstaigų direktorė Sigita Špokienė patikina, kad užsidaryti, kol leidžiama dirbti, nežadama, – klientų srautai dėl taikomų apribojimų ir taip kritę perpus. Tačiau į redakciją besikreipusi baseino lankytoja neliko patenkinta tuo, kaip reaguojama į situaciją.
Kauno „Girstučio“ baseinas
Kauno „Girstučio“ baseinas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Lankiausi „Girstučio“ baseine paskelbus karantiną, spalio 28 dieną. Likau pasibaisėjusi. Sūkurinėse voniose 5 žmonės ir daugiau, pirtys pilnos, žmonių srautai nereguliuojami, dirbantys gelbėtojai be kaukių“, – teigė į redakciją besikreipusi 15min skaitytoja.

Anot jos, pirmadienį vienam plaukimo treneriui buvo patvirtintas COVID-19. Prieš tai savaitę ar daugiau jis kontaktavo su vaikais, kitais treneriais, darbuotojais.

„Vis dėlto, priemonių nesiimama. Vyksta treniruotės, vienos metu suskaičiavau 20 ir daugiau žmonių per du plaukimo takelius“, – tikino baseino lankytoja.

15min kreipėsi į „Girtučio“ baseino Kaune bei tame pačiame pastate įsikūrusio plaukimo klubo „Banga“ direktorę Sigitą Špokienę, kad ši papasakotų, kokia situacija šiuo metu įstaigoje, kokių priemonių imtasi, nustačius tarp darbuotojų koronavirusą.

„Plaukimo klubas „Banga“ užsidarė ne dėl COVID-19, o dėl to, kad vykdome neformalų ugdymą, o, kaip žinote, išleidus ministro įsakymą, užsidarė visi neformalūs būreliai, stovyklos. Viskas buvo atšaukta. Treneriai, dirbantys „Bangoje“, realiai lieka kaip ir be „veiksmo“. Užsidarėm nuo spalio 26 dienos“, – paaiškino S.Špokienė.

Ji patvirtino, kad vienas iš „Bangos“ trenerių, vedusių treniruotes „Girstučio“ baseine, naktį iš šeštadienio į sekmadienį pasijuto prastai – sukilo temperatūra, užgulė nosį. Pirmadienį jam buvo nustatytas teigiamas COVID-19 testas. Dirba šis treneris ir Kauno sporto mokykloje „Startas“.

„Nežinoma, kur užsikrėtė treneris. Dabar jis jau jaučiasi gerai. Vakar kalbėjau su juo – nukrito ir temperatūra. Visi treneriai, kurie bent kažkiek turėjo kontakto su juo, saviizoliacijoje. Iš viso – 5 treneriai. Nė vienas nejaučia kol kas jokių simptomų, laukia kvietimo pasidaryti testą. Iš viso trenerių turime 17. Pranešta ir trenerio klientams, vaikų, kuriems susirgęs treneris vedė plaukimo treniruotę, šeimoms. Tokių vaikų – 7“, – įvardijo direktorė.

Anot jos, treneriai šiuo metu dirba tik su individualiais klientais, iki šiol vyksta ir grupinės vandens aerobikos treniruotės – tam skirta daugiau erdvės baseine, tarp sportuojančių sukuriamas bent dviejų metrų atstumas, „Girstutyje“ treniruojasi bei varžyboms tebesiruošia plaukikai profesionalai.

„Priimame vadinamus „miesto klientus“, kurie ateina paplaukioti, apsilankyti pirtyje. Šiaip lankytojų srautai mažėja, galima sakyti, kritę perpus. Dėl pačių žmonių savisaugos. Į visas grupines treniruotes reikia registruotis. Jei anksčiau priimdavome apie 20 lankytojų, tai dabar priimame į treniruotę tik po 7-10, nes vienam žmogui turi būti skirta 10 kv. m. Žmonės negali susitaikyti, kad nebus grupinių treniruočių, prašo jas daryti, tad bandome organizuoti, kaip tik įmanoma, su saugiais atstumais.

Tarp treniruočių daroma pertrauka, viskas valoma, vėdinama. Klientai prieš ir po viską dezinfekciniu skysčiu nusipurškia dar ir patys.

Treniruoklių salė didelė – apie 400 kv. m. Joje sportuoja apie 15-20 žmonių, tad registracijos į treniruoklių salę nevykdome. Per dieną visos patalpos valomos 4 kartus, naktį – dar kartą“, – kokių priemonių ėmėsi, išdėstė S.Špokienė.

Paklausta, ar nesiruošia uždaryti baseino, ji atsakė, kad viskas priklausys nuo klientų srautų – jei jie drastiškai mažės, teks svarstyti, ką daryti.

„Kol mūsų veiklos nestabdo, esam priversti suktis, dirbti atsakingai, garantuoti maksimalią apsaugą. Negalime neveikti. Net pagal koncesijos sutartį turime veikti. Svarbiausia dabar – užtikrinti lankytojų saugumą“, – atsakė pašnekovė, prisiminusi, kad pavasarį, prasidėjus pandemijai, baseinas neveikė nuo kovo 13 iki birželio 8 dienos.

Pasak jos, stengiamasi reguliuoti ir lankytojų srautus sūkurinėse voniose – išdėlioti ženklai su informacija, kad vienu metu vonioje gali būti tik du žmonės arba daugiau žmonių, jei jie visi – vienos šeimos nariai. Gelbėtojams, pasak S.Špokienės, apsauginių kaukių dėvėti neprivaloma – su jomis tokioje erdvėje tokio darbo ir nelabai padirbsi.

Lankytojų srautai mažėja, galima sakyti, kritę perpus.

„Koridoriuose, bendruose praėjimuose visi darbuotojai, klientai vaikšto su kaukėmis. Pirtyje reikalavimas yra toks – išlaikyti tarp lankytojų vieno metro atstumą. Tad to ir reikia laikytis. Tiesa, svarstome galimybę išjungti dvi iš keturių sūkurinių vonių, bet jau dabar sulaukiame klientų nepasitenkinimo, kad koks vienas per ilgai jau būna, kad jam laikas išlipti. Gelbėtojų postas yra šalia, tad jie prižiūri, kad nebūtų vonioje daug žmonių. Šiaip vienoje telpa iki 8-10 klientų“, – patikino „Girstučio“ ir „Bangos“ direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius