Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 18 /13:52

Girtas į darbą atėjęs Kauno vicemeras Vasilijus Popovas išsiblaivęs atsiprašo, bet posto nepalieka

Antradienio rytą į darbą Kauno savivaldybėje girtas kaip pėdas atėjęs vicemeras socialdemokratas Vasilijus Popovas trečiadienį, jau išsiblaivęs, išplatino viešą atsiprašymą. Jis pareiškė prisiimsiąs visą atsakomybę, bet nesirengia atsistatydinti.
Kauno vicemeras Vasilijus Popovas
Kauno vicemeras Vasilijus Popovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Gruodžio 17-ąją dėl susiklosčiusių asmeninių aplinkybių atvykau į darbą neblaivus, taip nusižengdamas Lietuvos socialdemokratų partijos etikos principams. Suprantu padaręs labai didelę moralinę žalą Socialdemokratų partijai, Kauno tarybos nariams, Administracijos darbuotojams, miesto bei Lietuvos žmonėms.

Nuoširdžiai apgailestauju pakirtęs piliečių ir bičiulių man parodytą pasitikėjimą, prisiimu visą atsakomybę ir atsiprašau už savo poelgį", – trečiadienį išplatintame viešame pareiškime rašo V.Popovas.

Trečiadienį V.Popovas išėjo atostogų. Kaip 15min.lt sakė mero patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Grigalevičius, V.Popovas paiprašė atostogų iki sausio 15 dienos.

Nuoširdžiai apgailestauju pakirtęs piliečių ir bičiulių man parodytą pasitikėjimą, prisiimu pilną atsakomybę ir atsiprašau už savo poelgį.

Antradienio rytą V.Popovas dalyvavo susitikime su kitais vicemerais ir administracijos vadovais. Niekas nepastebėjo, kad jis girtas.

Nuo 9.30 iki 11 valandos jis dalyvavo kitame pasitarime. Po jo jau kilo įtarimų, kad vicemeras neblaivus. Iškviesti policininkai jo girtumą patikrino alkotesteriu. Politikas įpūtė 3 promiles. Tai – sunkus girtumo laipsnis.

Bendražygiai politiką išlydėjo namo.

„Laukia rimtas pokalbis tiek su juo pačiu, tiek su koalicijos partneriais, kaip šitą situaciją išspręsti“, – 15min.lt portalui sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

LSDP Kauno skyrius pareiškė, kad imsis visų priemonių išsiaiškinti faktus ir aplinkybes: „Jei faktai, skelbiami spaudoje, pasitvirtintų, vicemero elgesys bus svarstomas LSDP etikos ir procedūrų komisijoje. Kauno m. socialdemokratai pabrėžia, kad labai rimtai vertina pažeidimus darbe, o buvimą darbe neblaiviam traktuoja kaip itin šiurkštų darbo etikos pažeidimą.“

„Kiekvienas žmogus yra savo sveikatos kalvis, jeigu nenori gydytis savo ligos, tai kas tave gali priversti“, – sakė Socialdemokratų partijos Kauno skyriaus pirmininko pavaduotojas Valys Venslovas. Politikas teigė manantis, jog kolega turi priklausomybę alkoholiui.

Kaip BNS sakė Seimo narė ir Kauno socialdemokratų skyriaus pirmininkė Orinta Leiputė, klausimas, ar V.Popovas galės toliau eiti pareigas, bus svarstomas artimiausiu metu: „Su juo dar nekalbėjau ir nesimačiau, nes šiuo metu esu Vilniuje Etikos komisija svarsto“, – BNS sakė O.Leiputė.

V.Popovas gimė 1956 metais, yra Lietuvos socialdemokratų partijos narys, partijos Kauno skyriaus pirmininkės pavaduotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius