Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 04

Girulių bibliotekoje – nemokami koncertai ir parodos

Jau įsibėgėjęs Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos projektas „Pėdink į Girulius“ vėl kviečia į įvairius nemokamus kultūrinius renginius Girulių bibliotekoje-bendruomenės namuose.
„Pėdink į Girulius 2010“ iniciatorė Ingrida Giunter džiaugiasi, kad šiemet projektas išsiplėtė ir tampa tradicija.
„Pėdink į Girulius 2010“ iniciatorė Ingrida Giunter džiaugiasi, kad šiemet projektas išsiplėtė ir tampa tradicija. / Mato Noreikos/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Giruliai

Pernai sėkmingai startavęs projektas sulaukė per tūkstantį žiūrovų, todėl šią vasarą atostogautojus sumanyta vėl pakviesti į kultūrinius renginius.

Trečiadienį 18 val. Linas Švirinas ir studija „Grock“ valstybės dienos proga pristato roko operą „Eglė žalčių karalienė“. Ne kartą rodyta klaipėdiečių sukurta roko opera šįkart bus atliekama nepilna atlikėjų sudėtimi, tačiau organizatoriai žada, kad kokybė dėl to nenukentės.

Liepos 7 d. 18 val. vienas žymiausių Lietuvos perkusininkų Pavelas Giunteris ir ansamblis „Giunter Percussion“ kartu su publika ieškos lietuviškų mušamųjų instrumentų sąsajų su pasaulio perkusija. Ši programa, organizatorių teigimu, bus ne tik muzikinė, bet ir edukacinė.

Liepos 8 d. 17.30 val. vyks Aleksandro Žalio eilėraščių knygos „Pilis“ pristatymas, bus atidaryta Ernesto Žvaigždino tapybos paroda „Vasara“.

Liepos 16 d. 18 val. giruliškiai ir miesto svečiai kviečiami į vakaronę „Laisvės paukštė“, kurios metu Raitijos skautų stovyklos jaunimas gros, dainuos ir šoks, mokys tradicinių Kretingos regiono dainų ir šokių. Poeto Gedimino Radzevičiaus eilėraščius skaitys aktorius ir režisierius Virgilijus Kubilius. Viena iš projekto iniciatorių, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro atlikėja Ingrida Giunter, teigia, kad siekta surengti tikrą vakaronę, kurioje dalyvautų Girulių senjorai, kadangi projektas „Pėdink į Girulius“ daugiausia sulaukia jaunos publikos dėmesio.

Liepos 20 d. 18 val. Klaipėdos muzikinio teatro solistas Artūras Kozlovskis rengia romansų vakarą. Liepos 27 d. 18 val. vyks šansonų vakaras su Žygimantu Laurinavičiumi.

Rugpjūčio mėnesį Girulių bibliotekoje planuojamas menininkų pleneras „Gyvas piešimas“, Stasio Šimkaus konservatorijos dėstytojų koncertas, metalo plastikos paroda ir kiti renginiai. Kaip teigia organizatoriai, iš nedidelio bendraminčių susibūrimo į rimtos apimties pajūrio kultūros programą išsivystęs projektas „Pėdink į Girulius“ siekia tapti tradicija ir sumažinti kultūrinių renginių stoką pajūryje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius