Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Girulių miške suplanuota gatvė ekspertams atrodo nebūtina

„Pajūrio“ plėtros vizija.
Organizatorių nuotr. / „Pajūrio“ plėtros vizija.
Šaltinis: 15min
0
A A

Planuojama poilsio namų „Pajūris“ rekonstrukcija Klaipėdos architektams kelia daug diskusijų.

Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos (LASKAO) Architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos narių nuomone, kilti diskusijos turėtų dėl jau galiojančių Girulių gyvenvietės planavimo dokumentų sprendinių: ar būtina juose numatyta gatvė, dėl kurios reikėtų iškirsti šimtus brandžių medžių.

Sklypo Šlaito g. 18a detaliojo plano projektą parengusi bendrovė „A405” į jį turėjo įtraukti ir dabar galiojančio Girulių detaliojo plano sprendinį, numatantį naują gatvę. Ji turėtų sujungti dabartinę Šlaito gatvę su dar tik planuose esančiu keliu iš Labrenciškių gyvenvietės. Gatvė turėtų būti nutiesta per mišką. Projekto rengėjai suskaičiavo, jog šiai idėjai įgyvendinti reikėtų paaukoti daugiau nei 900 brandžių medžių, trečdalis jų – ąžuolai.

„Pajūrio“ plėtrą planuojantys architektai teigė, jog šiam kompleksui tokia gatvių jungtis nėra būtina. Numatomo SPA ir poilsio centro klientams esą pakaktų ir vieno įvažiavimo iš Šlaito gatvės pusės (jį planuojama įrengti greta dabartinio keliuko į „Pajūrį“). Kuo vietos gyventojams, ar poilsiautojams galėtų būti naudingas  planuojamas kelio pratęsimas per mišką, Ekspertų tarybos nariai argumentų neišgirdo, todėl pasisakė prieš tokią miesto planavimo dokumentuose įtvirtintą idėją.

„Pajūrio“ pastatai augs

Paties sklypo Šlaito g. 18a detaliajam planui architektai–ekspertai pritarė. Pagal autorių sumanymą, būsimasis SPA ir poilsio namų centras bus dviejų korpusų: žemesnysis – 5-6 aukštų, aukštesnysis -  9-ių. Pastatai turėtų iškilti dabartinio statinio ribose. Kompleksui reikalingas automobilių stovėjimo vietas architektai planuoja požeminėse saugyklose bei greta pastatų numatytose dvejose aikštelėse.

Dėl numatomo pastatų aukščio diskutavę Ekspertų tarybos nariai neginčijo sprendimo šioje vietoje statyti aukštybinį pastatą, juolab kad naujas vertikales pajūrio panoramoje numato ir miesto Bendrasis planas. Tačiau masyvaus tūrio žemesniojo korpuso autoriams rekomenduota  „neiškišti“ virš pušyno ir juo nestelbti gamtos sukurto kraštovaizdžio.
 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min