Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 04 /11:56

Gitanas Nausėda: Dalios Grybauskaitės nuomonė dėl socialinio modelio – santūriai teigiama

Prezidentės Dalios Grybauskaitės nuomonė dėl socialinio modelio yra „santūriai teigiama“, tačiau prastas modelio pateikimas neturėtų tapti kliūtimi jo įgyvendinimui, sako SEB banko prezidento patarėjas.
Gitanas Nausėda filme „Rytojus atėjo vakar“
Gitanas Nausėda / Filmo „Rytojus atėjo vakar“ kadras

„Manau, kad tai buvo problemas įvardijantis pranešimas, mažiau koncentruojant dėmesį į problemų sprendimo kelius. Man buvo svarbu išgirsti prezidentės nuomonę socialinio modelio įgyvendinimo klausimu. Manau, kad ta nuomonė yra santūriai teigiama. Matyt prezidentei užkliūna, kad modelis pateiktas visuomenei staiga, prieš tai nediskutavus išsamiau ir neįtraukus socialinių interesų į šitų pasiūlymų svarstymą. Sutinku su tuo, bet ši aplinkybė neturėtų užkirsti kelio paties socialinio modelio įgyvendinimui Lietuvoje“, – BNS sakė Gitanas Nausėda.

Prezidentė metiniame pranešime tvirtino, kad dideliu ekonomikos stabdžiu tapo nelanksti darbo rinka, o Vyriausybė turi iš mokslininkų pasiūlytų priemonių atsirinkti ir įgyvendinti bent kelias reikšmingiausias darbo santykiams liberalizuoti.

G.Nausėda kalbėjo, jog prezidentė nedaug kalbėjo apie energetikos strategiją ir jos planus, užsimindama tik apie baigtą: suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą bei baigiamą elektros jungtį su Švedija bei Lenkija. Tokia prezidentės pozicija rodo teigiamą tendenciją, kad energetikos sektorius yra vienas iš nedaugelio, kur radikalioms reformoms ar projektams nebėra poreikio, sakė analitikas.

„Aš galbūt būčiau daugiau pasigedęs receptų problemoms spręsti, tačiau galimas dalykas, kad prezidentė sąmoningai pasirinko tokią poziciją ir laikyseną, konstatuodama faktą, jog už vidaus politiką pirmiausia atsakinga vykdomoji valdžia – konkrečiai Vyriausybė. Ji tiesiog įvardino tikslus, problemas, palikdama konkrečias priemones įgyvendinti Vyriausybei“, – sakė G.Nausėda.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė

Pasak jo, metiniame pranešime nepateikus problemų sprendimo būdų, gali būti, kad jis neturės didelės įtakos politiniame Lietuvos gyvenime.

„Kyla iš esmės klausimas, kiek paveikus metinis pranešimas kaip politinis instrumentas, siekiant daryti įtaką Lietuvos politiniam gyvenimui ir pakreipti jį sąmoningai viena ar kita linkme. Mano nuomone, jis yra daugiau skirtas, kad pažadintų visuomenę ir padidintų jos budrumą, tačiau to nereikėtų traktuoti kaip detalios programos konkretiems veiksmams įgyvendinti. Bent jau taip susiklostė tokia praktika pastaruoju metu“, – tvirtino G.Nausėda.

Prezidentė metiniame pranešime taip pat sakė, jog greitesniam šalies ekonomikos augimui ir verslo plėtrai trūksta tik kryptingų sprendimų, be to, reikia atidžiau stebėti, kur ir kam leidžiami valstybės biudžeto pinigai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius