Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 23

Gitanas Nausėda: derybose dėl ES biudžeto visos šalys turės daryti nuolaidų

Derybose dėl naujo Europos Sąjungos (ES) biudžeto abi pusės – tiek taupymo siekiančios didžiosios šalys, tiek pasivyti turtingas šalis siekiančios Vidurio ir Rytų Europos valstybės – turės daryti nuolaidų, mano didžiausio Lietuvoje komercinio SEB banko prezidento patarėjas.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Anot Gitano Nausėdos, Lietuva turi argumentų, kodėl jai būtina didesnė parama, tačiau klausimas, kiek daug pavyks ne tokioms turtingoms Europos šalims paslinkti derybas į sau palankią pusę.

„Manyčiau, kad kaip ir bet kokiose derybose, abi pusės turbūt bus priverstos daryti nuolaidų, ir aš tai (pasirodžiusią informaciją apie penktadienio naktį pateiktą ES biudžeto projektą – BNS) laikyčiau tam tikro kompromiso paieškomis“, – BNS sakė G.Nausėda.

Pasak jo, visada sunku prognozuoti derybų rezultatą, kai susiduria dvi skirtingus interesus turinčios šalių grupės.

„Dabar Europos Sąjungoje tos jėgos pasiskirsčiusios taip, kad yra grupė šalių, kurios norėtų – atsižvelgiant į ekonomines realijas mažinti patį biudžetą ir atitinkamai jo išlaidas ir imtis taupymo, ir kita grupė šalių, aišku, kuriai daugiausia atstovauja Vidurio ir Rytų Europos valstybės, kurios sako, kad konvergencijos procesui šito dalyko negalima, kad tai pristabdys jų augimą, jų galimybes pasivyti Europos Sąjungos vidurkį žvelgiamoje perspektyvoje“, – kalbėjo ekonomistas.

G.Nausėda pridūrė, kad viskas kol kas „šakėmis ant vandens rašyta“, nes nėra patikimos informacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius