-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 26

Gitanas Nausėda: tam tikri netolygumai panaudojant kelių tvarkymui skiriamus pinigus akivaizdžiai matyti

Į visus klausimus, susijusius su Upės gatvės asfaltavimu, nėra tinkamai atsakyta, teigia prezidentas Gitanas Nausėda. Tai jis žurnalistams sakė trečiadienį lankydamasis Kazlų Rūdoje. Prezidentas pakartojo laukiantis, ką apie šią situaciją pasakys Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Iš pirmo žvilgsnio tikrai tam tikri netolygumai panaudojant kelių tvarkymui skiriamus pinigus akivaizdžiai matyti“, – trečiadienį žurnalistams kalbėjo valstybės vadovas.

Prezidentas pridūrė, kad konkrečiai apie Upės gatvės istoriją bus galima spręsti daugiau, kuomet sulauksime VTEK išvados.

Tyrimą dėl premjero ir jo vaidmens skiriant lėšas Vilniaus rajono savivaldybei, kurios vėliau panaudotos jo gatvės asfaltavimui, pradėjo pernai gruodį. VTEK išvadas turėtų pateikti per tris mėnesius, tai yra, iki kovo 16 dienos.

„Mano pozicija buvo iš pat pradžių, kad, taip, klausimas tikrai turi būti nušviestas gerokai plačiau, turi būti atsakyta į visus klausimus, kuriuos pateikia žmonės, kuriuos pateikia žiniasklaida. Ar pavyko į juos visus atsakyti? Na, kol kas aš tokio įspūdžio nesusidarau. Priešingu atveju turbūt ir VTEK darbas nebūtų reikalingas, aš tiesiog gerbiu ir pasitikiu šita institucija ir gerbsiu jos išvadas“, – kalbėjo jis.

15min jau skelbė, kad Vilniaus rajono savivaldybė yra pasiryžusi tęsti Upės gatvės asfaltavimą.

Vilniaus rajono savivaldybė pritarė 2020–2022 metų strateginiam veiklos planui, kuriame per trejus metus Upės gatvės asfaltavimui numatyta surasti 800 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius