Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 11 25

Globos namų atstovai priekaištavo pareigūnams

Uostamiesčio vaikų globos namų atstovai teigia ne visada jaučiantys policijos pareigūnų pagalbą. Šie neseniai buvo viešai pareiškę, kad apie nusikaltimus neretai nutylima.
Mažamečių vaikų gretos uostamiesčio globos namuose retėja. Dauguma gyventojų - paaugliško amžiaus.
Mažamečių vaikų gretos uostamiesčio globos namuose retėja. Dauguma gyventojų – paaugliai. / 15min.lt nuotr.
Temos: 1 Globos namai

Trečiadienį Klaipėdos „Smiltelės“ globos namuose į pasitarimą rinkosi uostamiesčio policijos pareigūnai, globos namų atstovai, socialiniai pedagogai, švietimo specialistai. Kai kurie socialiniai darbuotojai teigia jokių problemų neįžvelgiantys: pareigūnai reaguoja operatyviai, išklauso problemas, padeda vykdydami provencines akcijas. Tačiau kai kurios įstaigos jaučiasi esančios pamirštos, kai net paprasta vagystė iš sandėliuko tiriama porą metų.

Neseniai uostamiestyje buvo išaiškinta paauglių grupuotė, beveik mėnesį skriaudusi močiutes. Garbaus amžiaus klaipėdieties buvo mušamos, iš jų atimami daiktai, nuplėšiami papuošalai. Dviejų moterų sveikatos būklė iki šiol sunki.

Netrukus paaiškėjo, kad du močiutes skriaudę vaikinukai – iš globos namų. Anot „Smiltelės“ globos namų direktorės Vidos Petraitienės, su vaikais, kurie patenka jų globon, nėra paprasta. „Pas mus dažniausiai patenka paaugliai. Tokių metų, kai turėtų lankyti aštuntą devintą klasę, tačiau jų žinios prilygsta ketvirtai klasei. Nuėję į mokyklą jie nieko nesuprata, čia ir baigiasi humoras“, – sakė direktorė.

Didžioji dalis globos namų gyventojų – 13–18 metų. Dauguma jų yra linkę nusikalsti. „Danės“ globos namų atstovai teigia ne visada sulaukiantys partnerystės iš policijos pareigūnų. Darbuotojai pasakojo, kad nusikaltus paaugliui neretai tenka atsakyti ne jam, o jo globėjui. Apsivogę vaikai iš pedagogo paskui dar ir tyčiojasi.

Anot policijos pareigūnų, tyrimai dėl nusikaltimų, kaip kad narkotikų, vyksta, tik gal ne taip greitai, kaip norėtųsi.

„Gal tų įvykių galėtų ir nebūti, jei būtų glaudžiau bendradarbiaujama“, – neslėpė Klaipėdos apskrities 2-ojo PK vadovas Gintautas Mačiulaitis. Jis tikino, kad ir patys globos namų  darbuotojai turėtų informuoti apie nusikaltimus ar iškilusias problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius