Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 21

Globos namų, pensionatų gyventojus valdžia palieka be kišenpinigių

Šalies socialinės globos įstaigose gyvenantys neįgalieji nuo šių metų į negalės savo nuožiūra naudoti penktadalio pinigų, kuriuos valstybė skiria jų slaugai ir priežiūrai. Šios lėšos jiems nebus išmokamos į rankas.
Kauno pagyvenusių asmenų ir neįgaliųjų globos namai „Slaugava“
Asociatyvi iliustracija: Pagyvenusių asmenų ir neįgaliųjų globos namai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors krizė baigėsi, valdžia rado būdą, kaip dar pataupyti. Šįkart nusitaikė į pačius silpniausius – globos namuose, pensionuose gyvenančius ir sunkiai sergančius žmones, skelbia TV3 žinios. Nuo šių metų jie nebegaus daugiau nei 50 eurų.

„Riekia neįgaliojo vežimą remontuoti, nueiti į parduotuvę. Tai darome už savo lėšas“, – kalbėjo TV3 žinioms Merkinės globos namų gyventojas Gintaras Krupka.

Globos įstaigų vadovai teigia suprantantys globotinių nusivylimą, tačiau gautus pinigus jie išleisdavo ne pagal paskirtį. „Atvažiuoja anūkai, giminės ir jie atiduoda tuos pinigus“, – teigė Antavilių pensionato direktorius Bronislovas Freimantas.

Antra vertus, direktorius minėjo, kad dabar pensionato gyventojai taps visiškai priklausomi nuo įstaigos. „Anksčiau jie galėjo nusipirkti sausainių, saldainių, o dabar taps visiškai išlaikomi pensionato“, – pastebėjo B.Freimantas.

TV3 žinios pažymėjo, kad ką tik nuskriaudusi globos namų gyventojus socialinių reikalų ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė žaidė domino su Merkinės pensionato globotiniais.

Pasak A.Pabedinskienės, globos namų gyventojai nuskriausti neliks. „Visi tie pinigėliai buvo skiriami slaugai ir priežiūrai. Ir dabar tie 20 proc. bus skirti toms paslaugoms, kurias gauna globos namų gyventojai“, – teigė A.Pabedinskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius