-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 19

G.Nausėda su Australijos premjeru aptarė saugumą, gynybą, ekonominių ryšių stiprinimą

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį Kanberoje susitikęs su Australijos ministru pirmininku Anthony Albanese aptarė dvišalį bendradarbiavimą, ekonominių ir akademinių ryšių stiprinimą, saugumo ir gynybos klausimus.
Skirmantas Lisauskas nuotr. Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda

„Lietuva ir Australija yra šalys bendramintės. Tikiuosi, kad ateityje mūsų ryšiai įvairiapusiškai plėsis – turime išnaudoti ekonomikos, mokslo, akademinį potencialą“, – pranešime spaudai cituojamas šalies vadovas.

Kaip pranešė Prezidentūra, G.Nausėda susitikime su Australijos premjeru pabrėžė, kad Šiaurės Atlanto ir Ramiojo vandenyno regionų saugumas yra glaudžiai susijęs, todėl būtina ir toliau išlaikyti vienybę ir plėsti partnerystę tarp NATO ir Australijos.

Prezidentas padėkojo Australijai už teikiamą paramą Ukrainai ir poziciją dėl sankcijų Rusijai. Šalies vadovas pabrėžė, jog būtina planuoti paramą Ukrainai ilgalaikėje perspektyvoje.

G.Nausėda teigė, kad ministro pirmininko dalyvavimas NATO viršūnių susitikime Vilniuje, kur Australija buvo pakviesta kaip NATO saugumo partnerė, dar labiau sutvirtinto abipusę partnerystę ir padėjo puikų pagrindą tolesnei jos plėtrai.

„Mūsų bendradarbiavimas saugumo srityje itin svarbus ir vertingas, nes, nepaisant geografinio atstumo, esame demokratinio pasaulio ir bendros saugumo architektūros dalis. Mus vienija bendri saugumo iššūkiai ir grėsmės. Tik dirbdami išvien galime apginti globalią taiką ir stabilumą“, – kalbėjo G.Nausėda.

Prezidentas su Australijos ministru pirmininku taip pat aptarė bendradarbiavimą daugiašaliais formatais, pakvietė Australiją jungtis prie Europos Tarybos Žalos registro dėl Rusijos karo prieš Ukrainą, išminavimo koalicijos ir Ukrainos atstatymo projektų.

Susitikime šalies vadovas pabrėžė, kad Lietuvos ir Australijos dvišaliai santykiai pastaraisiais metais itin suaktyvėjo, ypač prekybos ir investicijų srityse.

Prezidentas atkreipė dėmesį į didžiulį potencialą toliau skatinti ekonominį ir prekybinį bendradarbiavimą gyvybės mokslų, finansinių technologijų ir gynybos pramonės sektoriuose, taip pat aktyvinti akademinius bei studentų mainus.

Valstybės vadovas išreiškė lūkestį, jog kartu atvykusių gausių Lietuvos verslo ir mokslo atstovų delegacijų susitikimai Kanberoje ir Melburne dar labiau paskatins dvišalius akademinius ir verslo ryšius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius