-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 15

Grasinimais apnuodyti prekybos centruose parduodamus produktus susidomėjo prokurorai

Maždaug po mėnesio didžiųjų prekybos centrų lentynose atsiras užnuodytų maisto produktų – tokie grasinimai surašyti anoniminiame laiške, kurį siuntė smulkiaisiais verslininkais prisistatę asmenys.
Tyrimą pradėjusi policija bando išsiaiškinti, ar laiške minimi grasinimai apnuodyti prekybos centruose parduodamus maisto produktus yra rimti.
Tyrimą pradėjusi policija bando išsiaiškinti, ar laiške minimi grasinimai apnuodyti prekybos centruose parduodamus maisto produktus yra rimti. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šią savaitę vieno Kauno dienraščio redakciją pasiekė laiškas su grasinimais, skirtais didiesiems prekybos centrams. Valdžios sprendimų ir mažmeninės prekybos rinkos didžiųjų dalyvių užguitais smulkiaisiais verslininkais prisistatę laiško autoriai reikalauja riboti prekybos centrų darbą sekmadieniais ir švenčių dienomis bei uždrausti 75 proc. siekiančias nuolaidas.

Be to, neprisistatę laiško siuntėjai nori, kad prekybos centras „Akropolis“ taptų tik kultūros ir pramogų centru, būtų uždrausti prekybos maisto produktais skyriai.

Susidomėjo ir prokurorai

Jeigu nebus įvykdyti minėti reikalavimai, laiško autoriai grasina apnuodyti prekybos centruose parduodamus maisto produktus. Tai esą ketinama pradėti daryti už mėnesio. Laiške rašoma, jog produktus nuodyti padėtų smulkiesiems verslininkams prijaučiantys prekybos centrų darbuotojai.

Dėl anoniminio laiško su grasinimais Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pareigūnai bandys nustatyti laišką siuntusių asmenų tapatybes ir tai, ar pareikšti grasinimai yra realūs. Šia istorija susidomėjo ir Kauno prokurorai.

Kauno apygardos prokuratūros vadovas Kęstutis Betingis „15min“ patvirtino, kad užvakar šio laiško turinį su policijos bei prokuratūros specialistais neeiliniame posėdyje aptarė ir Kauno miesto savivaldybės valdininkai bei didžiųjų prekybos centrų atstovai. Tiesa, atskleisti kokių nors posėdžio detalių K.Betingis nesutiko.

Sustiprino apsaugą

Didžiausio šalies prekybos tinklo „Maxima“ atstovė ryšiams su visuomene Renata Saulytė tikino, kad panašaus laiško šios bendrovės vadovai negavo. „Mes tikimės, kad tai yra nevykęs kažkieno pokštas. Tačiau jeigu tai vertintume kaip rimtą ir apgalvotą grasinimą, tai jau yra kriminalistų atsakomybė rasti tuos žmones ir vėliau nubausti pagal įstatymus. Tyrimą pradėjusi policija dirba savo darbą, o mes akylai stebime prekybos sales ir stengiamės tokiems dalykams užkirsti kelią“, – sakė ji.

„15min” šaltinių teigimu, pastarosiomis dienomis daugelyje prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvių buvo sustiprinta apsauga. R.Saulytė patvirtino šį faktą, bet neigė, jog tai susiję su minėtais grasinimais.

„Mes esame sustiprinę apsaugą dėl kriminogeninės padėties šalyje. Sunkmetis nesibaigia, tad investuoti į fizinę apsaugą buvome priversti. O apnuodyti produktus grasinama maždaug po mėnesio, tad realiai ne šiomis dienomis turėtų būti tos diversijos. Bet kokiu atveju apsauga bus sustiprinta ir artimiausioje ateityje“, – pabrėžė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius