Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 25

Greitosios medicinos pagalbos stoties vadovas: pagalba vėluos, ir už tai atsakys Vyriausybė

Nuo sausio 1 dienos, kada žadama palikti tik vieną pagalbos numerį, skambinantieji pagalbos laiku nesulauks. Tai Žinių radijo laidoje „Atviras pokalbis“ penktadienį pasakė Greitosios medicinos pagalbos stoties vadovas Tadeušas Rodzas.
Bendras pagalbos telefonas
Bendras pagalbos telefonas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pagalba vėluos, ir už tai turėtų atsakyti Vyriausybės nariai, ir tie, kurie balsavo už tuos sprendimus“, – kalbėjo T.Rodzas.

Anot T.Rodzo, reikalingas pagalbos numeris 113, kad žmogus galėtų tiesiogiai paskambinti greitosios pagalbos stotims, pagalba galėtų atvykti greičiau, o skambinantieji gautų konsultaciją iki atvykimo: „Mes nesikratome atsakomybės. Mes norime pradėti nuo ragelio pakėlimo iki ligonio nuvežimo į ligoninę, suteikus jam pagalbą, kad nereikėtų aiškintis, kas, kodėl.“

Pasak jo, Bendrasis pagalbos centras (BPC) turėtų būti perorganizuotas į civilinę tarnybą, kas yra padaryta daugumoje Europos Sąjungos šalių. BPC vadovo pasikeitimas, T.Rodzo teigimu, po Artūro Kedavičiaus atsistatydinimo, įtakos centro veiklai neturės: „Ne vadovuose esmė. Jis kaip vadovas vykdė komadas, kurias jam duodavo iš viršaus. Jis yra pavaldinys, geras kareivis.“

Penktadienį medikų ir medicinos darbuotojų profesinių sąjungų nariai prie Vyriausybės surengė piketą, reikalaudami įvesti pagalbos telefono numerį 113, vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus Remigijaus Baniulio atsistatydinimo.

BPC ir jo tuometinis vadovas A. Kedavičius daug kritikos sulaukė po to, kai Panevėžio rajone buvo žiauriai nužudyta nepilnametė, prieš tai skambinusi pagalbos telefonu.

Visą laidos įrašą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius