-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 19

Gresia didesnės baudos už maudynes apsvaigus

Vyriausybė pasitarime pirmadienį diskutuos dėl pataisų, kurios stipriai padidintų baudas už maudynes apsvaigus nuo alkoholio ar narkotikų, bei nesaugų elgesį ant ledo. Dabar įstatymas numato baudas nuo 16 iki 60 eurų už pirmą ir nuo 60 iki 140 eurų už pakartotinį nesaugaus elgesio vandenyje ar ant ledo atvejį.
Palangos paplūdimys
Palangos paplūdimys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jei būtų priimtos Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlomos pataisos, baudos už pirmą pažeidimą siektų nuo 100 iki 500 eurų, o prasižengus pakartotinai grėstų bauda nuo 500 iki 900 eurų.

Kartu VRM siūlo didinti baudas už alkoholio vartojimą viešose vietose ar neblaivaus asmens pasirodymą viešoje vietoje. Dabar maksimali bausmė už pirmą tokį pažeidimą siekia 30 eurų, ją siūloma didinti iki 100 eurų. Pakartotinis pažeisimas užtrauktų baudą iki 200 eurų.

Anot ministerijos, dabar numatytos baudos „neleidžia pasiekti administracinės nuobaudos tikslų“. Siūlymas didinti baudas už nedaugų elgesį vandenyje ir ant ledo taip pat grindžiamas didelėmis gelbėjimo darbų organizavimo ir vykdymo išlaidomis.

VRM teigia, kad pastaraisiais metais nežymiai sumažėjo nuskendusių žmonių skaičius, tačiau kasmet vis dar pasitaiko rezonansinių skenduolių atvejų.

Šių metų žiemą Kuršių mariose buvo atskilusi didelė ledo lytis su žvejais. Ugniagesiai gelbėtojai tuomet valtimi į krantą perkėlė 48 žmones. Didelė dalis išgelbėtų žvejų iš karto po nelaimės pakartotinai lipo ant ledo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius